ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΙΟΥΛ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Κρίσιμη σύνοδος υπό τον Γκιούλ

fft81_mf2074094

27/3/2014   15:07

Έντονες στιγμές βιώνονται στην Άγκυρα μετά από την δημοσίευση στο διαδίκτυο ηχητικού από μια σύνοδο στην οποία εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην Συρία.

Μετά από την δημοσίευση στο διαδίκτυο του ηχητικού στο οποίο συνομιλώντας ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ, φέρεται να αναφέρουν πως πρέπει να αξιοποιήσουν μια επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλειμάν στην Συρία που αποτελεί τουρκικό έδαφος, η κορυφή του κράτος κινητοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου στο κατάλυμα Xουμπέρ στην Ταράμπια-Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με πηγές από την προεδρία της δημοκρατίας, η συνάντηση έγινε γύρω στις 14:00. Στην συνάντηση που λέχθηκε πως ήταν σχεδιασμένη, εξετάστηκαν οι σχετικές με τον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν εξελίξεις στην Συρία.

Στο μεταξύ υπήρξε φήμη για έκτακτη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η πρωθυπουργία ανέφερε πως αυτές οι φήμες δεν είναι αληθινές.

Εφ. Ραντικάλ