ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Συνελήφθησαν οι Μεχμέτ Μπαρανσού και Οντέρ Αϊτάτς

934050_htmansetyeni

Οι Μεχμέτ Μπαρανσού και Οντέρ Αϊτάτς που είχαν κάνει προβλέψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στο υπουργείο Εξωτερικών.

Έγινε γνωστό πως ο Αϊτάτς που συνελήφθη στην Άγκυρα είχε προκαλέσει αίσθηση όταν είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και είχε πει ως είδηση σχετικά με την παράνομη υποκλοπή που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ντέρ Αϊτάτς που παλιά ήταν στέλεχος της αστυνομίας εμφανίστηκε στις 26/23/2014 στο τηλεοπτικό κανάλι Σαμάνιολου και υποστήριξε πως η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία.

 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΑΝΣΟΥ, Ο ΕΜΡΕ ΟΥΣΛΟΥ ΕΦΥΓΕ

Ανακοινώθηκε επίσης πως χτες συνελήφθη ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού. Επίσης ένας άλλος δημοσιογράφος για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης ο Εμρέ Ουσλού, δεν έγινε δυνατό να συλληφθεί καθώς βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Ο Ουσλού πήγε στις Βρυξέλλες μια εβδομάδα πριν από τις συλλήψεις. Σε σχόλια τύπου ¨διέφυγε από την αστυνομική επιχείρηση¨, απάντησε γράφοντας πως ¨θα επιστρέψω για τις εκλογές¨.

Πως είχε προβλέψει ο Οντέρ Αϊτάτς ;

Ο Οντέρ Αϊτάτς μια μέρα πριν από το σκάνδαλο με το ηχητικό, το είχε περιγράψει επακριβώς όντας καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Σαμάνιολου.

………………..

Εφ. Σαμπάχ 28/3/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone