¨ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.¨

¨Αδιανόητη η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.¨

050320142350235576691

 

Ο Ντέιβιντ Μακάλιστερ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην Γερμανία δήλωσε πως ¨Είναι αδιανόητη η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.¨

Ο Μακάλιστερ που ήταν πρωθυπουργός στην Κάτω Σαξονία μιλώντας σε μια συνεδρίαση που έγινε μέσω διαδικτύου, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική υποψηφιότητα ως μέλους της Ε.Ε..

Ο Μακάλιστερ υποστήριξε πως η ιδιότητα του πλήρους μέλους της Τουρκίας θα ήταν ένα ασήκωτο για την Ε.Ε. βάρος και δήλωσε πως ¨Στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, διαφαίνεται πως η Τουρκία σε πολλά πεδία όπως η νομοθεσία και η δημοκρατική συμμετοχή, βρίσκεται πολύ μακριά από τα ευρωπαϊκά στάνταρς. Αλλά παρόλα αυτά υποστηρίζω την κατά το δυνατό στενή συνεργασία με την Τουρκία¨.

Ο Μακάλιστερ υποστήριξε πως δεν πιστεύει πως κατά τα επόμενα 5 χρόνια θα γίνουν μέλη η Σερβία ή το Μαυροβούνιο και πρόσθεσε πως ¨Μπορούν να γίνουν μέλη μόνο χώρες που θα εκπληρώσουν όλους τους οικονομικούς και νομοθετικούς όρους. Δεν μπορεί ένεκα πολιτικών λόγων να παραβλέπονται κάποιες ελλείψεις¨.

DHA 5/3/2014

 Σχ : Εδώ γιατί δεν συζητιέται καθόλου αυτό το θέμα ; Δεν μας αφορά καθόλου η ενδεχόμενη πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.  ;