ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ CN-235

Παρουσιάστηκαν στον τύπο τα αεροπλάνα περιπολίας του ναυτικού

280220141618191806636_2

Παρουσιάστηκαν σήμερα στον τύπο τα αεροπλάνα περιπολίας του ναυτικού που ονομάζονται και ¨μάτια στον αέρα¨ του στόλου.

Τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας CN-235 που έκαναν πτήσεις επίδειξης πάνω από την θάλασσα του Μαρμαρά, αναφέρεται πως θα χρησιμοποιηθούν στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στον πόλεμο πάνω από το νερό και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Στην ενημέρωση που έγινε σε αίθουσα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού Τζενγκίζ Τοπέλ στο Κάρτεπε του Κοτζάελι, ο διοικητής-υποναύαρχος Χακάν Ουστέμ και ο επιτελικός ταγματάρχης Αλμπάι Μπουρχάν Ακιντζί ενημέρωσαν για την ιστορία του τουρκικού ναυτικού και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροπλάνων ναυτικής περιπολίας.

 ¨ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ¨

Ο διοικητής-υποναύαρχος Χακάν Ουστέμ ανέφερε πως τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας εξοπλίστηκαν με σύγχρονες συσκευές, υπενθύμισε πως εορτάζονται τα 100 έτη της τουρκικής αεροπορίας ναυτικού και συνέχισε λέγοντας :

¨Ως αεροπορία ναυτικού βρισκόμαστε υπερήφανα ανάμεσα στα δύο μπλέ. Τα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας που χρησιμοποιεί το ναυτικό στις θάλασσας της χώρας μας εξοπλίστηκαν με σύγχρονες συσκευές και είναι αεροσκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Το 2002 τα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας είχαν γενική χρήση. Τον Οκτώβριο του 2013 με τον εκσυγχρονισμό που τους έγινε άρχισαν να χρησιμοποιούνται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στον πόλεμο πάνω από το νερό και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

¨Εξοπλίστηκαν με σύγχρονα συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης¨

………….

Ο λοχαγός Αλτινόκ είπε : Τα αεροσκάφη μας χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Διαθέτουν 48 συσκευές ήχου Snoboy. Ταυτόχρονα ακούγονται 16 από αυτές τις συσκευές. Οι συσκευές αυτές ρίχνονται με αλεξίπτωτο στο νερό. Παρακολουθούμε ταυτόχρονα συνομιλίες από 216 ραντάρ. Επίσης με το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης παρακολουθούνται 200 πλοία

………………

Eφ. Χουριέτ 28/2/2014