ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΕΡΚΙΝ ΕΛΒΑΝ ΛΟΓΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο λαός στους δρόμους για το παιδί του : πληροφορίες για τα γεγονότα ανά περιοχή

Μετά από τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν όλη η Τουρκία ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους. Να οι πληροφορίες για τα γεγονότα και τα μέρη όπου συμβαίνουν…

gebze

Ανανέωση 23.34 : Ο κόσμος του Γκέμπζε κατέστρεψε τα γραφεία του ΑΚΡ στην κεντρική συνοικία.

Ανανέωση 23.18 : Αστυνομικό όχημα στα Άδανα χτύπησε τον ανταποκριτή του DIHA Χαμντουλλάχ Κεσέν, ο οποίος παρακολουθούσε τα γεγονότα για τον Μπερκίν Ελβάν. Έχει σπάσει το πόδι του.

 

mermi

Ανανέωση 23.04 : Άτομο στο Αρμουτλού χτυπημένο από πλαστική σφαίρα στην κοιλιά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα ¨Αυτό είναι μόνο η αρχή, συνέχιση του αγώνα¨. Σκλήρυνε η επέμβαση της αστυνομίας.

Ανανέωση 22.41 : Η ανταποκρίτρια της SOL Ελίφ Ορνέκ που τραβούσε φωτογραφίες στο Αρμουτλού, παρεμποδίστηκε από τους αστυνομικούς. Όταν αυτή έδειξε την κάρτα τύπου που είχε, η αστυνομία έβαλε τον ανταποκριτής του πρακτορείου Ihlas να την ελέγξει !

Ανανέωση 22.39 : Η αστυνομία την ώρα που διαλύονταν ο κόσμος στην Σμύρνη επιτέθηκε με πεπιεσμένο νερό και δακρυγόνα επί της λεωφόρου Μαρτύρων Κύπρου στην περιοχή Αλσαντζάκ

Bursa

Ανανέωση 22.36 : Εμετικός διάλογος μεταξύ δημοσιογράφου και αστυνομικού στο Κοτζάελι. Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε ¨Πόσα άτομα έχουν συλληφθεί¨ ο αστυνομικός απάντησε ¨Υπάρχουν 40 τραυματίες, όλοι σαν τον Μπερκίν Ελβάν, και αυτοί είχαν βγει από το σπίτι και πήγαιναν να πάρουν ψωμί¨ και μετά τον ρώτησε σε ποια εφημερίδα δουλεύει.

Ανανέωση 22.29 : Στην Προύσα στην διαδήλωση που έγινε συνελήφθη το μέλος της FKF Οκάν Γκεντίκ.

 

Fransiz

Ανανέωση 22.20 : Συνεχίζονται τα γεγονότα στο Ντένιζλι. Αναφέρεται πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

)

Ανανέωση 22.13 : Αντιστασιακοί που κατά την διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης είχαν καταφύγει στο Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο και στο Πανεπιστήμιο 9ης Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν.

Ανανέωση 22.06 : Ακόμη ένας φοιτητής στην Σμύρνη τραυματίστηκε από καψούλι δακρυγόνου στο κεφάλι. Η κατάσταση του αναφέρεται πως είναι καλή.

Ανανέωση 22.02 : Συνεχίζεται η αστυνομική επίθεση στην Προύσα. Ο κόσμος κατέβασε πινακίδες από γραφεία του ΑΚΡ.

bildboard

Ανανέωση 22.00 : Πινακίδες μπροστά στο Εσπάρκ στο Εσκισεχίρ έχουν τον Μπερκίν Ελβάν.

berkinnnnn

Ανανέωση 21.56 : Χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στην Μερσίνα έκαναν διαδήλωση προς τα γραφεία του ΑΚΡ. Παρά την σκληρή επέμβαση της αστυνομίας , ο κόσμος αποσύρθηκε προς τα πίσω και έστησε οδοφράγματα.

Ανανέωση 21.52 : Αναφέρεται πως η κατάσταση του φοιτητή της σχολής Υψηλής Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Σμύρνης Ονούρ Ατζάρ που τραυματίστηκε από καψούλι στο κεφάλι, είναι καλή.

Ανανέωση 21.50 : Η αστυνομία στο Αρμουτλού επενέβη ενάντια στον κόσμο. Μέσα στο νερό που πετάνε τα ΤΟΜΑ αναφέρεται πως υπάρχει ένα διαφορετικό χημικό. Το νερό φέρεται να προκαλεί εξανθήματα και αίσθημα καψίματος. Ο κόσμος αποσύρθηκε. Μετά από σύντομο διάστημα, ομάδες που είχαν διασκορπιστεί σε γύρω δρόμους, συγκεντρώθηκαν πάλι στην λεωφόρο. Ο κόσμος του Αρμουτλού άνοιξε τις πόρτες του για αυτούς που αισθάνθηκαν άσχημα από την επέμβαση.

tekirdag

Ανανέωση 21.35 : Διαδήλωση για τον Μπερκίν Ελβάν οργανώθηκε στην περιοχή Σουλεϊμάνπασά του Τεκίρνταγ μετά από έκκληση από φοιτητικές οργανώσεις και συμβούλια λυκείων.

giresun

Ανανέωση 21.34 : Διαδήλωση για τον Μπερκίν στην Κερασούντα

 

edirne

Ανανέωση 21.24 : Χιλιάδες άτομα στην Αδριανούπολη βγήκαν στους δρόμους για τον Ελβάν

diyarbakir

Ανανέωση 21.18 : Μάζα λαού που συγκεντρώθηκαν στο Ντιγιαρμπακίρ οργάνωσαν διαδήλωση από το Κόσγιολού ως μπροστά στο AZC Plaza

zonguldak_0

Ανανέωση 21.16 : Ο κόσμος του Ζόγκουλντακ βγήκε στους δρόμους

Ανανέωση 21.11 : Μέλος του FKF στην Σμύρνη χτυπήθηκε από καψούλι δακρυγόνου στο κεφάλι, παρακολουθείται στο νοσοκομείο.

 

kusadasi

Ανανέωση 21.11 : Κόσμος στο Κουσάντασι οργάνωσε τελετή μνήμης για τον Μπερκίν

selcuk

Ανανέωση 21.00 : Εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Σελτσούκ της Σμύρνης φώναξαν τα συνθήματα ¨κυβέρνηση παραιτήσου¨ και ¨Ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος¨.

………………..

Ανανέωση 19.03 :Κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Αρμουτλού φωνάζει συνθήματα όπως ¨ Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος¨, ¨Δολοφόνε Ταγίπ Eρντογάν¨και ¨Το Αρμουτλού θα γίνει ο τάφος του φασισμού¨. Αυτοκίνητα που περνάνε εκφράζουν την στήριξη τους κορνάροντας.

………………….

Ανανέωση 18.50 : Κατά εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονται τα άτομα στην Μερσίνα. Ακούγονται συνθήματα ¨Κυβέρνηση παραιτήσου¨ και ¨Δολοφόνος του Μπερκίν η αστυνομία του ΑΚΡ¨.

…………………..

Haber.sol. org 12/3/2014