ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΠΕΡΚΙΝ ΕΛΒΑΝ…

Αντιστάσου Μπερκίν…

berkin_elvn

Ανακοινώθηκε πως το βάρος του Μπερκίν Ελβάν που νοσηλεύεται επί 267 μέρες στην εντατική μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο κατά την διάρκεια των γεγονότων του πάρκου Γκεζί, έπεσε στα 16 κιλά, μειώθηκε η αντίσταση του σώματος και οι εγκεφαλικές λειτουργίες και παραμένει στην ζωή με μηχανική στήριξη.

Σύμφωνα με το άρθρο του Ισμαήλ Σαϊμάζ από την Ραντικάλ, η Εβρίμ Ντενίζ Καρατανά-δικηγόρος της οικογένειας Ελβάν, σε δήλωση της αναφέρει πως ο 15χρονος Μπερκίν επί 267 μέρες αντιστέκεται και λέει : ¨Το νεανικό του σώμα αντιστάθηκε στο δακρυγόνο που του έριξε η αστυνομία στο κεφάλι και στην ζημιά που του προκάλεσε¨. Ο Ελβάν στις 6 Μαρτίου έπαθε επιληπτική κρίση και η κατάσταση του επιβαρύνθηκε ενώ στις 7 Μαρτίου η καρδιά του σταμάτησε και ¨Μετά από ιατρική επέμβαση η καρδιά του λειτούργησε μετά από 15 περίπου λεπτά, αλλά μηχανικά υποστηριζόμενη¨.

Αναφέρεται πως σήμερα το πρωί εμφανίστηκε τρύπα στον πνεύμονα του, επιβαρύνθηκαν περαιτέρω οι εγκεφαλικές λειτουργίες και μεγάλωσαν οι βλάβες στα σπλάχνα.

Όταν χτυπήθηκε ήταν 45 κιλά

Η δικηγόρος ανέφερε πως όταν χτυπήθηκε ο Ελβάν ήταν 45 κιλά και τώρα έχει πέσει στα 16.

……………

Ανέφερε πως ¨ Εν περιλήψει πρέπει να αναφερθεί πως η κατάσταση του Μπερκίν προοδευτικά επιβαρύνεται και ότι είναι πλέον μεγάλος ο κίνδυνος για την ζωή του. Καλούμε τον κόσμο που δεν άφησε ούτε για μια στιγμή μόνους τον Μπερκίν και την οικογένεια του, σε συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο Οκμεϊντανί για να λογοδοτήσουν αυτοί που χτύπησαν τον Μπερκίν, αλλά και εκείνοι που προστάτευσαν και κάλυψαν τους δράστες¨.

Haber.sol.org 9/3/2014