ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ !

Ο Σουλεϊμάν των κουτιών υπέστρεψε μεγαλοπρεπώς

Suleyman_Aslan_para_ayakkabi-kutusu3

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Λαϊκής Τράπεζας Σουλεϊμάν Ασλάν στον οποίο είχαν βρεθεί 4,5 εκ $ σε κουτί παπουτσιών, έγινε μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας.

Ο Σουλεϊμάν Ασλάν- πρώην Γενικός Διευθυντής της Λαϊκής Τράπεζας, αρχιτέκτονας της υπόθεσης με τα χρήματα που βρέθηκαν σε κουτιά παπουτσιών στην αστυνομική επιχείρηση κατά της διαφθοράς που έγινε στις 17/12, πλέον επέστρεψε στα καθήκοντα του. Ο Ασλάν στην νέα περίοδο θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ως μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας. Η κατάσταση αυτή αποτέλεσε αιτία για διάφορα ανέκδοτα στον τραπεζικό τομέα.

Στην επιχείρηση κατά της διαφθοράς και των ρουσφετιών που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου, βρέθηκαν μέσα σε κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του πρώην Γενικού Διευθυντή της Λαϊκής Τράπεζας Σουλεϊμάν Ασλάν 4,5 εκ. $. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, τα χρήματα αυτά ήταν από ρουσφέτια για διαμεσολάβηση δε διακίνηση μαύρων χρημάτων. Ο Ασλάν και μέλη της κυβέρνησης υποστήριξαν πως τα συγκεκριμένα χρήματα ήταν εισφορές από επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους με σκοπό την κατασκευή θρησκευτικών γυμνασίων – λυκείων. Και ενώ διαρκούσε η διαμάχη για την προέλευση των χρημάτων, το δικαστήριο με μια απόφαση-έκπληξη αποφυλάκισε την προηγούμενη εβδομάδα τον Ασλάν. Την θέση του Ασλάν έγινε άλλος διορισμός στις 7 Φεβρουαρίου.

……………….

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως ο Ασλάν πλέον όπως και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. θα συνεχίσει να έχει τα ίδια δικαιώματα και να μετάσχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ανέφεραν πως αν επιθυμεί θα έχει υπηρεσιακό αυτοκίνητο, οικία και γραφείο για το αξίωμα του. Ο Ασλάν ως Γενικός Διευθυντής έπαιρνε 30 χιλ λίρες μισθό και ως μέλος τώρα του Δ.Σ. ο μισθός του θα μειωθεί. Αλλά θα του πληρωθούν και οι δύο μισθοί του που είχαν παγώσει με την σύλληψη του. Από την άλλη διαψεύστηκε ο ισχυρισμός που είχε κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα, πως του επεστράφησαν και τα 4,5 εκ.$. Τραπεζικές πηγές ανέφεραν πως τα χρήματα αυτά δεν έχουν αποδοθεί ακόμη στον Ασλάν.

Εφ. Ταράφ 4/3/2014

Σχ : Μια χαρά την έβγαλε το λαμόγιο. Έτσι είναι αν είσαι στην ίδια συμμορία με τον πρωθυπουργό, εντέλει δικαιώνεσαι !

Αποφυλακίστηκε μέσα σε δύο μήνες σε μια χώρα όπου πολλοί είναι αυτοί που μένουν ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ 5, 6 και 7 χρόνια. ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ…