4 YΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΙ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ

4 υπουργοί και ο Βελί Κιουτσούκ

roni-dortbakan

Το αντιληφθήκατε ; Το θέμα της διαφθοράς έφυγε από την επικαιρότητα. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, που λες και μπήκε στην γη και εξαφανίστηκε.

Σαν να μην συνέβη τίποτε. Και δεν τίθεται ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε στα κανάλια, ούτε στις κουβέντες του καφέ.

Εντάξει ξέρω ότι είμαστε συνηθισμένοι στην διαφθορά και στα ρουσφέτια και ότι όλοι τα έκαναν και τα κάνουν. Ε μα όχι και έτσι ! Ακόμη ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν από τότε που παραιτήθηκαν 4 υπουργοί και το θέμα έκλεισε !

Χτες υπήρχε μια φωτογραφία αυτών των 4 υπουργών στις εφημερίδες. Δεν αναφέρθηκε που βρισκόταν και τι έκαναν. Αλλά είναι σαφές το που δεν βρίσκονται. Δεν έχουν συλληφθεί ούτε βρίσκονται στα δικαστήρια. Επίσης είναι σαφές το τι δεν έκαναν. Δεν δείχνουν ούτε μεταμέλεια ούτε σήματα μετάνοιας. Το αντίθετο μες τα κέφια είναι.

Σε μια από τις εφημερίδες υπάρχει ο τίτλος ¨Συσκοτίσθηκαν οι φάκελοι¨, ενώ σε άλλη ¨Επιστροφή φακέλου¨. Σύμφωνα με την είδηση ¨Στην έρευνα για τα ρουσφέτια από την οποία απομακρύνθηκαν οι εισαγγελείς, δεν είναι σαφές αν τελικά οι φάκελοι θα φτάσουν ή όχι στην βουλή¨.

Μα τι συνέβη στους γιούς αυτών των ανθρώπων ; Υπάρχει κάποιος που να ξέρει ; Εγώ πραγματικά δεν ξέρω. Διότι το θέμα έκλεισε. Πάνω στο θέμα αυτό έπεσε τόσο πολύ λίπασμα του τύπου ¨γίνεται πραξικόπημα¨, ¨στήθηκε συνωμοσία κατά της κυβέρνησης¨ και ¨πρόκειται για δράση του λόμπι των τόκων¨, που εντέλει το θέμα τη διαφθοράς αφανίστηκε.

Και ενώ η διαφθορά φεύγει από το οπτικό πεδίο και φαίνεται σαν να μην υπήρξε ποτέ στην πατρίδα μας, άρχισε να εμφανίζεται κάτι άλλο.

Το όνομα του Βελί Κιουτσούκ μέχρι χτες δεν ακουγόταν καθόλου. Όλοι αυτοί οι οποίοι ρίχνουν δάκρυα, από τους αρθρογράφους της Γενί Σαφάκ μέχρι αυτούς της Ραντικάλ, από τους γαμπρούς των στρατηγών μέχρι τις συζύγους των ταγματαρχών και από τον Γιαλτσίν Ακντογάν ως τους αρθρογράφους του OdaTV, κάνοντας λόγο για ¨συνωμοσία που στήθηκε απέναντι στον ένδοξο στρατό μας, μα τι μεγάλες ανομίες διεπράχθησαν και τι μεγάλες αδικίες έγιναν σε βάρος των όμορφων αξιωματικών μας¨ , για άγνωστο λόγο απαριθμώντας τους γενναίους που υποτίθεται πως υπέστησαν αδικίες, δεν ανέφεραν καθόλου τον Βελί Κιουτσούκ.

Για ποιο λόγο ; Διότι ο Βελί Κιουτσούκ και η JITEM είναι οι δράστες μεγάλου μέρους από τις σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 17.500 (ανεπίσημα πολύ περισσότερες) δολοφονίες αγνώστων δραστών. Αυτό το ξέρει και ο Γιαλτσίν Ακντογάν και οι αρθρογράφοι της Ραντικάλ και ο πρωθυπουργός και οι αρθρογράφοι του OdaTV. Και επειδή αντιλαμβάνονται πως ¨αν μνημονεύσουμε το όνομα αυτού του άχρηστου δεν θα αποφυλακιστεί κανένας¨, προτιμάνε να μιλάνε για ¨αδικίες που έγιναν¨ και για ¨την πολύ μεγάλη αδικία που έγινε στον Σετζαατίν¨.

Όταν τις προάλλες οι εφημερίδες δημοσίευσαν την είδηση για τον περιορισμό του χρόνου προφυλάκισης, ανάμεσα στα άτομα που ανέφεραν πως θα αποφυλακιστούν έτσι, είπαν πως θα είναι και ο Βελί Κιουτσούκ.

Αφού πλέον αποδείχτηκε πως δήθεν ένοχος για όλα είναι η κοινότητα Γκιουλέν. Πλέον φάνηκε η ευκαιρία να προβληθεί ως αθώος και ο Βελί Κιουτσούκ : ¨Και αυτόν οι δικαστές μέλη της κοινότητας τον φυλάκισαν ρε, άρα να αποφυλακιστεί και αυτός¨.

Και φυσικά μαζί του να αποφυλακιστούν όλοι πραξικοπηματίες, τα μέλη της Εργκενέκον και οι δολοφόνοι.

Λευκή επιταγή

Δηλαδή η αντιμετώπιση των διεφθαρμένων και των πραξικοπηματιών είναι να σκεπάζεις τους πρώτους και να απελευθερώνεις τους δεύτερους ;

Αυτό είναι ;

………………..

Το να μην δηλώνεις σήμερα πως γίνεται προσπάθεια να βγουν λευκοί και οι διεφθαρμένοι και τα μέλη της Εργκενέκον, σημαίνει πως δίνεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση.

Άλλωστε τα λεφτά που έφαγαν είναι δισεκατομμύρια. Ε τώρα να τους δώσουμε κι από πάνω λευκή επιταγή, δεν είναι υπερβολικό ;

Ρόνι Μαργκούλιες

Εφ. Ταράφ 7/2/2014