ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Γιορτάστηκαν στο ξενοδοχείο Rixos τα 89 έτη της ΤΗΚ !

yerlithk2-600x400

Ο πρόεδρος της ΤΗΚ (Υπηρεσία Τουρκικής Αεροπορίας) Οσμάν Γιλντιρίμ δήλωσε πως ¨Η ΤΗΚ φέτος θα παραγάγει το αεροσκάφος που χρειαζόμαστε και το αεροσκάφος μας αυτό θα πάρει την θέση τους στους ουρανούς¨.

……………

Ο Γιλντιρίμ ενημερώνοντας σχετικά με τα σημαντικά σχέδια που πραγματοποίησε η Υπηρεσία στην τελευταία χρονιά, ανέφερε πως το σημαντικότερο ήταν τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που εντάχθηκαν στην υπηρεσία. Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως τα ελικόπτερα φέτος θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις νύχτες.

Ο Γιλντιρίμ είπε πως φέτος αναμένεται και το πρώτο εγχώριο αεροσκάφος και δήλωσε πως ¨Η ΤΗΚ με αυτά τα αεροσκάφη που θα παραγάγει θα συνεχίσει να αποτελεί την περηφάνια του κόσμου μας Πιστεύω πως το συντομότερο θα αντικρύσουμε αυτά τα αεροπλάνα που θα φέρουν πάνω τους την κόκκινη σημαία μας και το σήμα της ΤΗΚ. Εύχομαι από τώρα να είναι καλότυχα¨.

4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Η ΤΗΚ 4 χρόνια εργάζεται σχετικά με το σχέδιο του εγχώριου αεροσκάφους. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα του εγχώριου αεροσκάφους για το οποίο ο Οσμάν Γιλντιρίμ κάποτε είχε δηλώσει πως ¨τα σχέδια του είναι κρυμμένα στα ταμεία των τραπεζών¨.

Πριν από δύο χρόνια η ΤΗΚ είχε αγοράσει δύο μονοκινητήρια και ένα δικινητήριο αεροσκάφος από την ιταλική εταιρία κατασκευής ελαφρών αεροσκαφών Technam και είχε ακουστεί πως η γραμμή παραγωγής θα μεταφερόταν στο Ετιμεσγκούτ της Άγκυρας. Με ενδιαφέρον αναμένεται αν το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί ή όχι ως ¨εγχώριο αεροσκάφος¨.

Κατά τις περασμένες μέρες έγινε τελετή ένταξης στην ΤΗΚ δικινητήριου αεροσκάφους που είχε κατασκευαστεί από την Technam.

Kokpit.aero 17/2/2014