ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ SIKORSKY

Πέφτουν οι υπογραφές για τα Μαύρα Γεράκια Τ-70

s70 50-600x400

Την επόμενη εβδομάδα πέφτουν οι υπογραφές με την εταιρία Sikorsky που κέρδισε τον διαγωνισμό που είχε ανοίξει για την κάλυψη των αναγκών σε ελικόπτερα που έχουν οι Τ.Ε.Δ., η Αστυνομία και η Διεύθυνση Δασών και Υδάτων. 

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας του 4/2011, είχε αποφασιστεί η έναρξη των επαφών με την αμερικανική εταιρία Sikorsky. Παρά το ότι πέρασαν 3 χρόνια λόγω κάποιων προβλημάτων που είχαν την πηγή τους στις Η.Π.Α. δεν είχε γίνει δυνατή η υπογραφή της συμφωνίας.

Τα προβλήματα στα ελικόπτερα γενικής χρήσης σε μεγάλο βαθμό εξαλείφθηκαν και έτσι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να υπογραφεί η συμφωνία με την Sikorsky στις εγκαταστάσεις της TUSAŞ

ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ 3,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ

Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού που σχεδιάζεται να κοστίσει 3,5 δις $, θα παραχθούν σε πρώτο στάδιο στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Διαστημικής και Αεροπορικής Βιομηχανίας, 109 ελικόπτερα γενικής χρήσης. Αναφέρεται πως το νούμερο αυτό ενδεχομένως θα ανέβει αργότερα στα 600. Η Τουρκία θα έχει επίσης το δικαίωμα να εξάγει αυτά τα ελικόπτερα.

Τα ελικόπτερα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Ηλεκτρονικά Συστήματα του Γενικού Επιτελείου και στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων, από την Διεύθυνση Δασών και Υδάτων και από την Αστυνομία.

Από τα πρώτα 109 που θα παραχθούν, τα 30 θα παραδοθούν στην Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής, 20 στον Σ.Ξ. , 6 στην Αεροπορία, 2 στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Γενικού Επιτελείου, 11 στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων, 20 στην Αστυνομία και 20 στην Διεύθυνση Δασών και Υδάτων.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Τ-70

Τα ελικόπτερα αυτά που είναι γνωστά ως Blackhawk δηλαδή Μαύρα Γεράκια, μετά από κάποια μέτρα νέου σχεδιασμού θα ονομαστούν στην Τουρκία Τ-70. Το βάρους 10 τόνων ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει 18 άτομα προσωπικό. Ο διαγωνισμός αναμένεται να συμβάλει ιδιαίτερα στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

ΤΟ 67% ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας σημαντικά τμήματα του ελικοπτέρου όπως η άτρακτος, ο κινητήρας και συστήματα αεροπλοΐας θα παραχθούν στην Τουρκία. Ενώ και το λογισμικό του υπολογιστή θα παραχθεί από Τούρκους μηχανικούς.

TRT HABER 14/2/2014