ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εξήγησε το Κοράνι στην Θεσσαλονίκη

haseki 1

Η πρόεδρος της ομάδας θεολόγων της Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής Τζαχιντέ Χασεκί εξήγησε το Κοράνι και έκανε κήρυγμα σε γυναίκες του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης στην Θεσσαλονίκη. 

haseki 2

Η Τζαχιντέ Χασεκί συναντήθηκε με Δυτικοθρακιώτισες γυναίκες ομογενείς του συλλόγου στις 8/2/2014 στο Οθωμανικό μεστζίτ, τόνισε την ανάγκη να καταστήσουν το Κοράνι οδηγό στην ζωή τους και στην ζωή των παιδιών τους και εξήγησε θέματα σχετικά με στίχους και την παράδοση.

Ο Οσμάν Ισμαήλογλου-πρόεδρος του συλλόγου, προέβη σε δήλωση προς την εφημερίδα Μπιρλίκ σχετικά με αυτή την ωραία εκδήλωση.

 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ

¨Καταρχήν εκ μέρους του συλλόγου μας ευχαριστώ τον αδερφό μας τον Ιλχάν Ταχσίν που ανακοινώνει κάθε μας εκδήλωση. Ποτέ δεν μας άφησες μόνους. Εμείς ως μουσουλμάνοι που ζούμε για πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη με το τίποτε, με δικές μας προσπάθειες μαζί με τους ανθρώπους μας που ζούνε στην Θεσσαλονίκη ιδρύσαμε ένα σύλλογο. Αυτό δεν ήταν κάτι το εύκολο, όλοι κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε πολύ μεγάλες θυσίες. Και ευτυχώς που τον κάναμε , διότι σήμερα σε σύγκριση με το παρελθόν, χάρη στο σύλλογο μας, οι γυναίκες και τα παιδιά μας αγκάλιασαν πιο σφιχτά την θρησκεία μας. Και πριν την στηρίζαμε, αλλά μετά την ίδρυση του συλλόγου, άρχισαν να γίνονται καλύτερες εργασίες και είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό. Ευχαριστούμε την δασκάλα μας, όπως και τον μουφτή μας που την έστειλε.

Στις 8/2/2014 η δασκάλα μας η Τζαχιντέ Χασεκί σηκώθηκε από την Κομοτηνή και ήρθε ως εδώ, κήρυξε το Κοράνι στις γυναίκες μας και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Από τώρα και μετά σε κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα θα βρίσκεται μαζί μας. Αυτή η ενότητα έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον των δικό μας και των παιδιών μας που ζούμε στην Θεσσαλονίκη μακριά από την Δυτική Θράκη. Ο Αλλάχ να βοηθά τους πάντες¨.

haseki 3

Εφ. Μπιρλίκ 9/2/2014

Σχ : Βλέπετε ότι η Τουρκία είναι σοβαρό κράτος. Για τους μεν φοιτητές που δεν μπορεί να τους τραβήξει στην Τουρκία για σπουδές, ιδρύει παραρτήματα της GAT σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπου σπουδάζουν Δυτικοθρακιώτες μουσουλμάνοι φοιτητές, ενώ για τους ενήλικους της Θεσσαλονίκης έχει αυτόν τον σύλλογο. Τι κάνει η Ελλάδα ; Θα έλεγα τώρα…