ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

¨Αδίκημα¨ το μοίρασμα σάντουιτς στο πανεπιστήμιο

unisan12

Έρευνα άρχισε σε βάρος φοιτητών του πανεπιστημίου Ντουμλουπινάρ της Κιουτάχειας, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά της λέσχης σε μακρινό σημείο και για τις αυξήσεις στο κυλικείο, μοίρασαν σάντουιτς σε άλλους φοιτητές.

¨Αδίκημα¨ θεωρήθηκε το μποϊκοτάζ των φοιτητών του πανεπιστημίου Ντουμλουπινάρ της Κιουτάχειας στην λέσχη τους. Έρευνα σε βάρος τους με κατηγορία για ¨συγκέντρωση άνευ αδείας και συμμετοχή σε διαμαρτυρία¨ άρχισε όταν αυτοί αντιδρώντας στην μεταφορά της λέσχης τους ίδρυσαν εναλλακτικές λέσχες στο πανεπιστήμιο.

Η πρυτανεία με έγγραφο που έστειλε σε περίπου 30 φοιτητές, τους καλεί να δώσουν κατάθεση στα πλαίσια της πειθαρχικής έρευνας που άρχισε. Στην επιστολή που στάλθηκε στους φοιτητές αναφέρεται πως ¨ Λόγω του ότι μετείχατε στην άνευ αδείας συγκέντρωση και διαμαρτυρία που έγινε στην Κεντρική Σχολή του πανεπιστημίου μας στις 4-5-6-28 Νοεμβρίου και στις 2-3-6 Δεκεμβρίου του 2013, με έγκριση της πρυτανείας άνοιξε σε βάρος σας πειθαρχική έρευνα¨. Οι φοιτητές αντιδρώντας στην έρευνα , ανέφεραν πως η έρευνα που άνοιξε σε βάρος τους επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους είναι παράνομη.

………………

Haber.sol.org 18/2/2014