ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι αγρότες ξεχύθηκαν πάλι στους δρόμους !

e01f13a655f218b7e9f0d84c1e0f5df8_XL

Μετά από τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση κατά των αγροτών, οι αγρότες πιστοί στο ραντεβού που έδωσαν, ξεχύθηκαν και σήμερα (12-2-2014) στους δρόμους. Εντύπωση προκάλεσε στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε μπροστά στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, η συμμετοχή γυναικών και αιρετών της μειονότητας. Ενδιαφέρον επίσης προκάλεσε η σύγκριση που έκαναν οι γυναίκες του καπνού με το σπανάκι,.

Το συλλαλητήριο που οργανώθηκε από στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης, από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ροδόπης και από τον Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων πραγματοποιήθηκε μπροστά στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Στο συλλαλητήριο μετείχαν ο βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Μουσταφά Μουσταφά, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή και χιλιάδες αγρότες.

Το συλλαλητήριο άρχισε με ομιλίες μπροστά στην Περιφέρεια. Στην ομιλία που έκανε στα ελληνικά και τουρκικά ο Εσάτ Χουσείν-πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης επανέλαβε αιτήματα όπως το να δοθούν ξανά πριμ, να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης και να διασφαλιστεί φτηνό καύσιμο για τους αγρότες

Καθώς συνεχιζόταν οι ομιλίες γυναίκες από την μειονότητα φώναξαν σύνθημα ¨Φτάνει πια, δεν θέλουμε να πουλάμε καπνο στην τιμή του σπανακιού¨ και έριξαν στον κόσμο καπνό και σπανάκι που είχαν φέρει μαζί τους.

Μετά από τις ομιλίες άρχισε πορεία. Μέσω της οδού Ν. Ζωίδη έφτασαν στην τράπεζα Πειραιώς όπου υπέβαλαν στους υπευθύνους της Τράπεζας την απόφαση που είχαν πάρει. Η ομάδα αργότερα πορεύτηκε προς την πλατεία φωνάζοντας συνθήματα σε τουρκικά και ελληνικά του τύπου ¨Να δοθούν χρήματα στους αγρότες¨ και ¨Φτάνει πια , δεν αντέχουμε¨. Η διαδήλωση έληξε με την υποβολή των αποφάσεων που λήφθησαν στην Αγροτική Τράπεζα.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/2/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone