2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΗ Η ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ…

Δεν έβαλαν μέσα τον γιατρό, πέθανε η φοιτήτρια

919636_detay

2 ώρες ξεψυχούσε

Καρδιακό επεισόδιο έπαθε φοιτήτρια που σπούδαζε σε πανεπιστήμιο στην Σαουδική Αραβία. Επειδή όμως η το ασθενοφόρο που κατέφθασε είχε γιατρό άντρα δεν του επέτρεψαν να μπει μέσα. Η νέα κοπέλα χωρίς ιατρική παρέμβαση κατέληξε.

Το καρδιακό συνέβη σε κοπέλα που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο βασιλιά Σαούντ. Όταν όμως το ασθενοφόρο μετέβη για να βοηθήσει την φοιτήτρια Αμνά Μπαβαζέερ δεν του επέτρεψαν να μπει στη σχολή επειδή ο γιατρός ήταν άντρας και έτσι η Μπαβαζέερ μετά από δύο ώρες που ξεψυχούσε, πέθανε.

Αναφέρεται πως η κοπέλα που έκανε το μάστερ της στο πανεπιστήμιο, την Πέμπτη τις πρωινές ώρες λιποθύμησε. Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Gulf News, σύμφωνα με την νεκροψία που έγινε αργότερα στην κοπέλα, εντοπίστηκε πως πέθανε από έμφραγμα. Κάποιες αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως όταν η κοπέλα λιποθύμησε αυτές ανέφεραν πως χρήζει άμεσης ιατρικής επέμβασης και ότι οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου δεν τις άκουσαν αλλά τους είπαν πως περίμεναν γυναίκα γιατρό. Αναφέρεται πως οι υπάλληλοι τους είπαν πως ¨Η φίλη σας δεν είναι σκεπασμένη και εκεί όπου βρίσκεται δεν μπορεί να μπει άντρας υπάλληλος¨. Το πανεπιστήμιο διέψευσε την είδηση. Οι Σαουδάραβες αρμόδιοι 8 χρόνια μετά από την πυρκαγιά στην Μέκκα το 2002 όταν έχασαν την ζωή τους 15 κοπέλες, επέτρεψε πλέον στις μονάδες αντρών της πυροσβεστικής να επεμβαίνουν και σε περιπτώσεις όπου τα κορίτσια δεν είναι ντυμένα σύμφωνα με τους νόμους της θρησκείας. Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει εγκύκλιο με την οποία ζητούσε από τα σχολεία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών για να μπορούν να σώζονται τα κορίτσια να ζητείται η βοήθεια της πυροσβεστικής.

Εφ. Ραντικάλ 8/2/2014