ΑΜΑΡΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΤΑΓΙΠ…

Ισχυρισμός πως ο Μπιλάλ είναι κρυφός εταίρος

αρχείο λήψης

Δημοσιεύτηκε ηχητικό που περιλαμβάνει ισχυρισμούς σχετικά με την Αστυνομική Σχολή Ετιλέρ και την εταιρία Βόσπορος 360.

Στο νέο ηχητικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μετά από την επιχείρηση της 17/12, αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν είχε εξουσιοδοτήσει τον τότε σύμβουλο του στην πρωθυπουργία Εφκάν Αλά για να δοθεί η έκταση της Αστυνομικής Σχολής Ετιλέρ στην εταιρία Βόσπορος. Μάλιστα σε συνομιλία αναφέρεται πως και ο Μπιλάλ Ερντογάν-γιός του Ερντογάν είναι ¨κρυφός εταίρος¨ αυτής της εταιρίας.

Καθώς η εταιρία Βόσπορος ήταν στο δεύτερο κύμα της έρευνας σχετικά με την 17/12, υπήρχαν σχετικές φωτογραφίες στον φάκελο, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Τζουμχουριέτ στα ηχητικά που διέρρευσαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την σχετιζόμενη με την έκταση της Σχολής Αστυνομίας Ετιλέρ επένδυση, επένδυση που αναφέρεται πως ήταν κοινή ανάμεσα στον Μπιλάλ Ερντογάν και τον Γιασίν Ελ Καντί. Υποστηρίζεται μάλιστα πως ο ¨κρυφός εταίρος¨ Μπιλάλ Ερντογάν ζήτησε από την εταιρία Βόσπορος προμήθεια 10% κάτι που προκάλεσε την μήνι των άλλων μετόχων.

¨Το έδωσα στον Εφκάν¨

Στο ηχητικό εμπεριέχεται συνομιλία του πρωθυπουργού Ερντογάν στις 12/3/2013 με τον Ουσάμε Κουτούμπ και στις 29/11/2013 με τον Σ.Κ.

………………….

Στο ηχητικό ακούγεται ο Ερντογάν να λέει πως ¨Το έδωσα στον Εφκάν¨. Ενώ σε τηλεφωνικές συνομιλίες του επιχειρηματία Τζεγκίζ Ακτούρκ με διάφορα άτομα ακούγεται να λέει πως ο Μπιλάλ Ερντογάν είναι κρυφός μέτοχος στην εταιρία του, αλλά ότι αυτό δεν πρέπει να το κοινοποιήσουν πουθενά.

Haber.sol.org 13/2/2014