ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…

Στα ΤΙR υπήρχαν δολάρια

tir-da-dolar-vardi_729_b

Ο πρόεδρος του κόμματος DSP Μασούμ Τουρκέρ δήλωσε πως στα σταματηθέντα TIR της ΜΙΤ στα Άδανα, υπήρχαν δολάρια. Και ότι η καταγγελία είχε γίνει από την Ιντερπόλ.

Ο Μασούμ Τουρκέρ-πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανέφερε πως μέσα στα φορτηγά TΙR που σταματήθηκαν μετά από καταγγελία υπήρχαν δολάρια. Ο Τουρκέρ πρόσθεσε πως την καταγγελία την έκανε η Ιντερπόλ και ότι ¨Εάν αποδειχτεί πως αυτά τα όπλα και τα χρήματα πήγαιναν στην Αλ Κάιντα επιφέρει την εκδίκαση του πρωθυπουργού της χώρας στην Χάγη για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας¨.

Ο Τουρκέρ προέβη σε δηλώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης υποψηφίων του κόμματος του στο Εσκισεχίρ. Ο Τουρκέρ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ερντογάν και έκανε χρήση ενδιαφέρουσων φράσεων σχετικά με τα TIR που τα σταμάτησαν μετά από καταγγελία, ενώ αυτά πήγαιναν από την Τουρκία προς την Συρία. Ο Τουρκέρ υποστήριξε πως στα φορτηγά TIR υπήρχαν δολάρια κάτι που ήταν εν γνώσει των ΗΠΑ και ότι η καταγγελία έγινε μέσω της Ιντερπόλ. Ο Τουρκέρ δήλωσε τα εξής : ¨Μέσα στα υλικά βοήθειας υπήρχαν δολάρια, μετέφεραν δολάρια. Τα δολάρια αυτά πάνε στην Συρία, πάνε στην Αλ Κάιντα. Αλλά τμήμα αυτών των δολαρίων δεν πάνε στην Αλ Κάιντα αλλά σε μια άλλη απαγορευμένη χώρα. Τα χρήματα μεταφέρονται εν γνώσει του πρωθυπουργού.

………………….

Υπάρχει η Ερυθρά Ημισέληνος. Αυτή είναι που πρέπει να μεταφέρει υλικά αλλά εδώ τα μεταφέρει η ΜΙΤ. Και φαίνεται πως τις καταγγελίες δεν τις κάνει η κοινότητα Γκιουλέν όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός αλλά η ίδια η Ιντερπόλ¨.

Εφ.Ταράφ 10/2/2014