ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Η ΑBTTF και το κόμμα DEB πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία της ΑBTTF την δεύτερη τους Συνεδρίαση Διαβούλευσης

139272369186724

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) και το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη(D.E.B), πραγματοποίησαν στις 14/2/2014 στην δεύτερη τους Συνεδρίαση Διαβούλευσης.

Η πρώτη είχε γίνει στις 28/1/2013 στα γραφεία του κόμματος DEB στην Κομοτηνή, ενώ η δεύτερη τώρα έγινε στα κεντρικά γραφεία της ABTTF στην Γερμανία, με την συμμετοχή των Χαλίτ Χαμπίπογλου-προέδρου της ABTTF, Μουσταφά Αλή Τσαβούς-προέδρου του DEB, Σαμί Γιουσούφ-μέλους του Δ.Σ. της ABTTF, Αϊντίν Αχμέτ-συμβούλου του προέδρου του DEB και του Γενικού Διευθυντή της ABTTF Κ. Ενγκίν Σοϊγιλμάζ. Στην δεύτερη αυτή συνεδρίαση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν εντός του 2014 η ΑBTTF και το κόμμα DEB, στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Κοινών Εργασιών που είχαν υπογράψει οι δύο αυτοί φορείς στις 1/9/2012.

Στην συνεδρίαση υπήρξε αξιολόγηση των θεμάτων επικαιρότητα της δυτικής Θράκης, της τελευταίας κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και σε αυτήν η ΑBTTF και το κόμμα DEB συζήτησαν για το ποια θα είναι η συμβολή τους στις από κοινού εκδηλώσεις που σχεδιάζουν για το 2014.

1

 

2

Ιστοσελίδα του DEB 18/2/2014