ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Οζάν Αχμέτογλου : «Απαράδεκτη η παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία»

139203532451932

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ξάνθης του DEB συνέχισε τις επισκέψεις του στα χωριά της Ξάνθης.

Τα στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του DEB και υπεύθυνο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου στις 2 Φεβρουαρίου 2014 επισκέφτηκαν το Σέλερο και τα Φίλια.

«Ο κύριος στόχος είναι τα τζαμιά και η θρησκευτική μας Ελευθερία»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Οζάν Αχμέτογλου έδωσε πληροφορίες για τις δραστηριότητες του DEB. Ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου είπε ότι το DEB συνεχίζει τον αγώνα του για να εκφράσει τη φωνή της Μειονότητας. Ο Αχμέτογλου μιλώντας για το πρόβλημα των «240 Ιμάμηδων» που εφαρμόζεται παρόλες τις αντιδράσεις της Μειονότητας, δήλωσε ότι στην περιοχή ξεκίνησαν επίσημα τα καθήκοντά τους κάποιοι ιεροδιδάσκαλοι και τα μαθήματα των θρησκευτικών στη ελληνική γλώσσα έχουν αρχίσει στα δημόσια σχολεία. Ο Οζάν Αχμέτογλου εξέφρασε τις απόψεις του επί του θέματος λέγοντας τα εξής: «Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση παρά την αντίδραση της μειονότητας προσπαθεί να επιβάλει το νομοσχέδιο. Μετά την κατάργηση πάρα πολλών μειονοτικών δικαιωμάτων στο παρελθόν, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία . Η ελευθερία της θρησκείας είναι η πιο σημαντική αξία που έχει παραμείνει στα χέρια αυτής της μειονότητας. Ο κύριος στόχος αυτού του νομοσχεδίου είναι τα τζαμιά μας. Στο νομοσχέδιο αναφέρετε πως οι ιεροδιδάσκαλοι που θα διοριστούν από το κράτος θα υπηρετήσουν στα σχολεία και στα τζαμιά. Εμείς ως μειονότητα δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Όλοι μας έχουμε μια μεγάλη ευθύνη στο θέμα αυτό. Η ανεπιθύμητη αυτή εφαρμογή έχει σχέση με την θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών μας. Η μειονότητα θέλει να έχει το λόγο στη θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών της. Αυτό είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα της μειονότητας. Το διεθνές δίκαιο μας δίνει το δικαίωμα αυτό. Η παρέμβαση στην θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών μας, είναι μια παρέμβαση στην ελευθερία της θρησκείας. Η παρέμβαση στην Ελευθερία της Θρησκείας μας είναι απαράδεκτη. Οι οικογένειες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Η κάθε οικογένεια πρέπει να ξέρει πολύ καλά ότι τα μαθήματα αυτά δεν είναι υποχρεωτικά. Δεν είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτό το μάθημα. Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο είναι να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο συγκεκριμένο μάθημα.» Ο Οζάν Αχμέτογλου τέλειωσε λέγοντας τα εξής: «Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι η θρησκευτική ελευθερία και τα τζαμιά είναι οι πιο σημαντικές μας αξίες. Εμείς θα δώσουμε κάθε αγώνα για να μην χάσουμε τις αξίες μας αυτές».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Ο Αχμέτογλου λέγοντας ότι μετά τα μειονοτικά δικαιώματα το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι η ανεργία δήλωσε τα εξής: «Εμείς ως DEB πιστεύουμε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να εφαρμόσει ειδικά προγράμματα για την ανάπτυξη της περιοχής. Το μέγεθος της ανεργίας στα μειονοτικά χωριά είναι σε τρομακτικά επίπεδα. Οι άνθρωποί μας σχεδόν μαζικά φεύγουν στο εξωτερικό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο μόνος λόγος αυτής της κατάστασης δεν είναι η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας αλλά και οι οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν εις βάρος της μειονότητας, οι οποίες έχουν προκαλέσει καθυστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση όμως η κατάσταση έχει πάρει πολύ πιο σοβαρές διαστάσεις.. Για την αναζωογόνηση της οικονομίας στην περιοχή, οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τα αναγκαία μέτρα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στης περιοχές που κατοικεί η μειονότητα. Αυτό είναι ένα χρέος του κράτους προς τη μειονότητα διότι αυτός ο λαός εδώ και χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλές αδικίες χωρίς να το αξίζει».

Τελειώνοντας την ομιλία του Ο Οζάν Αχμέτογλου ευχαρίστησε τους κατοίκους των χωριών Σελέρου και Φίλια.

 Ιστοσελίδα του DEB 10/2/2014