ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

O πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Έσσεν δέχτηκε τον πρόεδρο του DEB

139167594897415

Tην Τρίτη 4 Φεβρουαρίου η Γενική πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Έσσεν κυρία Σουλέ Όζκαγια, δέχτηκε τον πρόεδρο του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον πρόεδρο της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου που τον συνόδευε.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόξενος Έσσεν Μετέ Ζαίμογλου, ο υποπρόξενος Αχμέτ Νταβάς και ο σύμβουλος του προέδρου του DEB Αϊντίν Αχμέτ.

Στην συνάντηση ο πρόεδρος Τσαβούς περιέγραψε την σημερινή οικονομική κρίση και το πώς βήμα-βήμα αφαιρέθηκαν τα απορρέοντα από την συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματα. Ανέφερε πως η Ελλάδα στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών βρίσκεται πολύ μακριά από τα στάνταρ της Ε.Ε. και μάλιστα δεν εφαρμόζει ακόμη και τις υπέρ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ.

Τόνισε την σημασία των διεθνών εκδηλώσεων που έχουν κάνει από κοινού με την ABTTF στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας, και ανέφερε πως ήρθε στην Γερμανία για να ετοιμάσουν το σχέδιο εργασίας του επόμενου εξαμήνου και για να πραγματοποιήσει μια σειρά από διαβουλεύσεις. Επίσης ως άλλους λόγους του ερχομού του ανέφερε την συνάντηση με Δυτικοθρακιώτες που κατοικούν στη Γερμανία και την ενημέρωση τους σχετικά με τις εξελίξεις στην Δυτική Θράκη.

Η Γενική πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Έσσεν κυρία Σουλέ Όζκαγιά ανέφερε στον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πως είναι ενήμερη για τις εργασίες του DEB και του ευχήθηκε να έχουν επιτυχίες σε αυτή την επίπονη οδό.

Ιστοσελίδα του DEB 6/2/2014