ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

¨Δεν γίνεται κλέφτης πρωθυπουργός¨

hirsizdan-basbakan-olmaz-1028-669x321

Ο ηγέτης του CHP Κιλιτσντάρογλου που κοινοποίησε το ηχητικό με την φράση ¨Απευθύνομαι στην συνείδηση του κόσμου¨, πρόσθεσε πως ¨Πλέον η νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης έχει λήξει¨ .

Η δημοσίευση στο διαδίκτυο της συνομιλίας που φέρεται να έγινε ανάμεσα στον Ερντογάν και στον γιό του, ήταν αυτή που καθόρισε την επικαιρότητα και της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, όπως συνέβη και σε όλη την Τουρκία. Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έβαλε να ακουστεί ολόκληρη η συνομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα. Στο ηχητικό που αποτελείται από μερικές συνομιλίες που έγιναν στις 17 (όταν άρχισε η μεγάλη επιχείρηση κατά της διαφθοράς και των ρουσφετιών) και στις 18 Δεκεμβρίου 2013, ο πρωθυπουργός προειδοποιεί σχετικά τον γιο του και του λέει ¨να μηδενίσει τα χρήματα που έχει στο σπίτι¨.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε πως ¨Το επιβεβαιώσαμε από 3-54 πλευρές, όσο αληθινό είναι το βουνό Άγρι, άλλο τόσο αληθινή είναι και η συνομιλία¨. Οι τίτλοι αυτών που ανέφερε χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Κιλιτσντάρογλου είναι οι εξής :

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΦΑΣΜΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Είχα χρησιμοποιήσει μια φράση, το ¨αρχικλέφτης¨ για τον Ερντογάν. Κάποιοι φίλοι τότε είχαν ασκήσει κριτική λέγοντας πως ¨Μα λέγεται αρχικλέφτης ένας πρωθυπουργός ; Πολύ βαριά φράση¨. Σήμερα αντιληφθήκαμε πως είναι αρχικλέφτης. Το ηχητικό αποκαλύπτει όλες τις αλήθειες. Τόση διαφθορά δεν καλύπτεται πια. Ακόμα δεν παρήχθη στον κόσμο ύφασμα που να σκεπάσει τόσο μεγάλη διαφθορά και ρουσφέτια.

Ο Ερντογάν μετά από την επιχείρηση της 17/12 είχε πει πως ¨μέσω του γιού μου του Μπιλάλ επιχειρούν να χτυπήσουν εμένα¨. Τότε η κοινωνία δεν το αντιλήφθηκε επαρκώς. Σου λέει ¨πως μέσω του Μπιλάλ γίνεται προσπάθεια να φτάσουν στον πρωθυπουργό ;¨. Σήμερα η εικόνα απέναντι μας είναι πολύ πιο καθαρή¨

¨Η ΠΛΕΟΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΕΡΑ ΜΟΥ¨

Ζω την πλέον θλιβερή μέρα της ζωής μου. Ο Αλλάχ να μην δίνει σε κανέναν κάτι τέτοιο. Ο Αλλάχ να μην εκτρέπει από τον δρόμο του κανένα. Λέγεται πως η τηλεόραση της βουλής και κάποια άλλα τηλεοπτικά κανάλια έκοψαν αυτήν την μετάδοση (την ώρα που είχε βάλει στην κοινοβουλευτική ομάδα του να ακουστεί το ηχητικό της συνομιλίας). Απευθύνομαι στην συνείδηση του κόσμου, εάν είστε άνεργοι, εάν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και εάν ως συνταξιούχοι λέτε πως ¨το μηνιάτικο δεν φτάνει¨, τότε αναρωτηθείτε. Δεν μπορεί να σκεπαστεί αυτή η διαφθορά. Γιατί ; Γιατί για πρώτη φορά στο κόσμο μια κυβέρνηση επιχειρεί να ληστέψει το κράτος.

 ¨ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ¨

Ο πρωθυπουργός χτες έκανε δηλώσεις λέγοντας πως πρόκειται για μοντάζ. Ο Ερντογάν δεν μπόρεσε να πει πως οι φωνές που ακούγονται δεν είναι η δική του και του γιού του. Ο Ερντογάν στην σημερινή του κοινοβουλευτική συνεδρίαση είπε πως και τα κρυπτογραφημένα τηλεφωνήματα υποκλέπτονται. Μα σε εσένα δεν σου έδωσαν κρυπτογραφημένο τηλέφωνο για να καλύπτεται η διαφθορά. Στο έδωσαν για να μιλάς για τα θέματα και τις δουλειές του κράτους. Οι ομιλίες αυτές είναι απόλυτα αληθινές. Εμείς το επιβεβαιώσαμε από 3-4 πλευρές, όσο αληθινό είναι το βουνό Άγρι και το βουνό Ερτζιγιές, άλλο τόσο αληθινή είναι και η συνομιλία και αυτά τα πρακτικά.

Όταν το 2010 δημοσιεύτηκαν τα Wikileaks, ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ σε τηλεγράφημα του ανέφερε πως ο Ερντογάν διατηρούσε 8 λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας. Τότε είχε πει πως θα προσφύγει δικαστικά σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο κατά αυτών που είχαν ανεβάσει αυτή την είδηση. Έκανε προσφυγή , υπέβαλλε μήνυση ; Κάτι τέτοιο είχε λεχθεί και για τον Ντενίζ Μπαϊκάλ. Εκείνος όπως κάθε τίμιος πολιτικός έκανε την προσφυγή ζητώντας να μάθει επίσημα αν έχει ή όχι λογαριασμούς. Και πήρε επίσημη απάντηση. Δεν έχει λογαριασμούς. Ο Ερντογάν πλέον δεν μπορεί να λέγεται πρωθυπουργός. Πλέον η νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης έχει λήξει. Δεν μπορεί ένας ψεύτης να είναι πρωθυπουργός, δεν μπορεί ένας κλέφτης να είναι πρωθυπουργός.

Σχετικά με την συνομιλία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ρωτήσαμε μηχανικούς του ήχου. Σκεφτήκαμε να είμαστε προσεκτικοί. Μας είπαν να μην ανησυχούμε καθόλου και ότι οι συνομιλίες είναι απόλυτα αληθινές. Όλα τα στοιχεία σχετικά τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες είναι καταχωρημένα στην Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών. Κάνω μια έκκληση στον Ερντογάν, δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία. Αυτά τα περί πλαστών αρχείων άσε τα. Δημοσίευσε αυτά τα κρατικά αρχεία. Και όμως δεν μπορεί να τα δημοσιεύσει.

……………..

Μα πως βγαίνεις μπροστά στον κόσμο, πως κοιτάς τον κόσμο στο πρόσωπο ; Σκάφος δεν υπάρχει ; Αύριο μεθαύριο θα βγούνε άλλα. Η συμβουλή μου σε εσένα είναι ¨πάρε το ελικόπτερο και είτε φύγε στο εξωτερικό είτε παραιτήσου από την πρωθυπουργία. Δεν μπορεί να βρίσκεται στην πολυθρόνα της πρωθυπουργίας κάποιος που ληστεύει το κράτος¨.

Εφ. Ταράφ 26/2/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone