ΣΩΣΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ CHP

Εντυπωσιακοί ισχυρισμοί από τον βουλευτή του CHP Γκιουρσέλ Τεκίν

150220140941268043429_2

Ο αντιπρόεδρος του CHP και βουλευτής Κωνσταντινούπολης Γκιουρσέλ Τεκίν δήλωσε πως ο συλληφθείς στην Γιάλοβα κατά την επιχείρηση της 17/12 Ριζά Σαρράφ (σημ μεταφρ : ο βασικός ¨διανομέας¨ μιζών επιχειρηματίας) θα αφεθεί ελεύθερος στις 25 Φεβρουαρίου.

………………

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε πως δεν έχει ξαναδεί πρωθυπουργό που να χρησιμοποιεί κάθε μέσο όπως εκείνος θέλει και είπε : ¨Με το κερί πια αναζητούμε τον συγχωρεμένο τον Ερμπακάν. Πραγματικά σας λέω με το κερί τον αναζητούμε. Τουλάχιστον εκείνος δεν τα είχε καταστρέψει τόσο. Θυμηθείτε τι σας είχε πει κοιτώντας σας στα μάτια, (σημ μεταφρ : δήλωση Ερντογάν σχετικά με τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί) ¨150 άτομα επιτέθηκαν σε μια αδερφή μας που φορούσε μαντίλα στην πλατεία, και δεν αρκέστηκαν σε αυτό αλλά δεν ξέρω εγώ και τι άλλο έκαναν¨. Μα καλά δεν ντράπηκες, δεν στενοχωρήθηκες, δεν προσβλήθηκες τώρα που είδες τις εικόνες στο κανάλι D ; Μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις της Ανατολίας είναι πως αν όχι 100 αλλά ακόμη και 3 άτομα σηκώσουν χέρι σε μια γυναίκα, οι άλλοι θα τους λιντσάρουν. Μα για όνομα του Θεού, εσύ με ποια κουλτούρα ανατράφηκες ; Και αυτό δεν ήταν αρκετό, το πλέον βαρύ τίμημα σε αυτή τη χώρα το πλήρωσαν οι διαφορετικοί άνθρωποι. Για ποιο λόγο το πλήρωσαν ; Εξ αιτίας ανθρώπων με τα δικά σου μυαλά, 37 πολίτες μας πέθαναν στην Σεβάστεια. Μα καλά δεν ντράπηκες για αυτό ; Πολίτες μας που άσκησαν το πλέον δημοκρατικό τους δικαίωμα στο πάρκο Γκεζί υπέστησαν καταπίεση. Οι καταπιεσμένοι εκείνοι άνθρωποι το μόνο λιμάνι που είχαν για να αποφύγουν την τυραννία, ήταν οι ιεροί μας χώροι, τα τζαμιά. Και δεν ντράπηκε να βγει και να πει πως ¨Ήπιαν οινοπνευματώδη στο τζαμί¨. Ο Θεός μας κοίταξε όμως και βγήκε ένας τίμιος και ειλικρινής θρησκευτικός λειτουργός, ο Φουάτ χότζας που δήλωσε ότι ¨Όχι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να απομακρυνθώ από τον Αλλάχ¨. Να είσαι καλά Φουάτ Χότζα, ο Αλλάχ να σε βοηθά. Πάντοτε υπάρχει χώρος για ανθρώπους της θρησκείας σαν και εσένα. Να, αν αναζητείτε ανθρώπους της θρησκείας, τέτοιος είναι ο Φουάτ Χότζα. Δεν είναι έμποροι, κλέφτες και άθλιοι σαν και εσάς¨.

¨ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ¨

Ο Τεκίν ασκώντας κριτική και στον υπουργό Θρησκευτικών Υποθέσεων, συνέχισε λέγοντας :

¨Ε βρε υπουργέ Θρησκευτικών Υποθέσεων, σε εσένα απευθύνομαι . Τη ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά εσύ δεν μπόρεσες να στηρίξεις τον θρησκευτικό λειτουργό σου. Ο άνθρωπος απλά επειδή φέρθηκε τίμια, έδωσε επί 8 ώρες κατάθεση στην αστυνομία, και δεν έφτανε αυτό αλλά τον εξορίσατε από τζαμί σε άλλο τζαμί. Σας παραδίδω όλους σας στην κρίση του Αλλάχ. ¨Ε βρε υπουργέ Θρησκευτικών Υποθέσεων, με ποιο δικαίωμα εξορίσατε τον άνθρωπο αυτό ; Μα τι είδους υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων είσαι ; Πως θα σας πιστέψουμε ; Ο άνθρωπος αυτός απλά και μόνο επειδή φέρθηκε ειλικρινά, καταδικάστηκε σε διώξεις.

………………..

DHA 15/2/2014

Σχ : ο βουλευτής αναφέρεται στα εντυπωσιακά ψέματα που είπε ο Ερντογάν στην περίοδο των διαδηλώσεων του πάρκου Γκεζί για να διαβάλλει τους διαδηλωτές. Το πρώτο ήταν πως όταν οι διαδηλωτές διωκόμενοι από την αστυνομία  κατέφυγαν στο τζαμί, ¨ήπιαν ποτά¨! Κάτι που διέψευσε ο χότζας του τζαμιού. Και επειδή το έκανε υπέστη τα αναφερόμενα…. Και το άλλο ψέμα ήταν για την επίθεση που υποτίθεται πως είχε δεχτεί μια γυναίκα που φορούσε μαντίλα. Ο Ερντογάν επιδίωκε να τους παρουσιάσει ως άθεους και ανήθικους. Προχτές λοιπόν στο Kanal D, δημοσιεύτηκε βίντεο, που φαινόταν πως ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε πειράξει την εν λόγω κοπέλα. Επρόκειτο για ένα ακόμη χυδαίο ψέμα του Ταγίπ. Του υποτίθεται ¨θρήσκου¨…. Μια στις δυό κουβέντες που λέει έχει μέσα τον Αλλάχ, αλλά οι μίζες και οι προμήθειες πέφτουν βροχή…