ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΜΕ ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Τα Βαλκάνια συναντήθηκαν στην Οικονομική Σύνοδο Κορυφής στην Προύσα

Arinc

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη φορά η Οικονομική Σύνοδο Κορυφής που οργανώνεται από την Ένωση Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Ρούμελης (RUMELİSİAD). Για την σύνοδο που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικο-Συνεδριακό Κέντρο Μερινός στο Οσμάνγκαζί της Προύσας, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και με συμμετοχές υπουργών και αξιωματούχων που ήρθαν από βαλκανικές χώρες, μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιμελητηρίων από τα Βαλκάνια.

Στην σύνοδο την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, αρκετοί επιχειρηματίες μαζί του, εκπρόωσποι επιμελητηρίων από Κομοτηνή και Ξάνθη,ο αντιδήμαρχος Μύκης Μουράτ Κιοσέ, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλάτανος Τζεγκίζ Ομέρ και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μιλλέτ Μπιλάλ Μπουντούρ.

Ο Αμέτ Χατζηοσμάν που κέρδισε θερμό χειροκρότημα με την ομιλία που έκανε στην σύνοδο, δήλωσε πως η Τουρκία με την ισχυρή της βιομηχανία και οικονομία, πάλι πέτυχε μια πολύ ωραία διοργάνωση.

Ο Χατζηοσμάν ανέφερε πως ως βουλευτής χώρας που βιώνει κρίση ξέρει πολύ καλά τι είναι η κρίση και τόνισε το πόσο σημαντική είναι για τα Βαλκάνια αυτή η σύνοδος.

Ο Χατζησομάν εστίασε στο ότι βλέπει πως η Τουρκία έχει καταστεί μια χώρα που εκτείνει την οικονομική της ισχύ και την χείρα της σε διάφορα σημεία των Βαλκανίων χωρίς να κάνει διαχωρισμούς σε ανθρώπους και χώρες, και ανέφερε τα εξής :

¨Όταν το 2009 που η πατρίδα μας η Ελλάδα έπεσε στην οικονομική κρίση, επισκεφτήκαμε με συντρόφους μου βουλευτές τον πολύ πολύτιμο πρωθυπουργό κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρώτη του κουβέντα ήταν η εξής «Πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτή την οικονομική κρίση την Ελλάδα ;». Όταν γύρισα στη χώρα μου είπα στον πρωθυπουργό μας τον κύριο Παπανδρέου, στους συντρόφους, στον πρόεδρο της βουλής και στους υπουργούς ¨Δείτε λοιπόν σε αυτές τις δύσκολες μέρες μας το πώς μας βλέπει και μας προσεγγίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας¨. Τους είπα την σκέψη του που εξέφρασε λέγοντας ¨Πως μπορούμε σ αυτές τις μέρες να βοηθήσουμε την Ελλάδα ; ¨. Η Τουρκία λοιπόν αυτή την οικονομική της ισχύ με αυτού του τύπου τις διοργανώσεις θα την μεταφέρει στα Βαλκάνια. Τα βαλκάνια θα βρούνε γαλήνη και οικονομική ευημερία¨.

……………………..

Μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συνόδου ο υπουργός Προεδρίας της FYROM (σημ. μεταφρ : εννοείται πως το κείμενο της Μιλλέτ αναφέρει τον όρο ¨Μακεδονία¨) Χαντί Νεζίρ ανέφερε τα εξής : ¨Σας έφερα χαιρετίσματα από την αδελφή και φίλη χώρα ¨Μακεδονία¨. Μην ξεπερνάτε εύκολα τα Βαλκάνια. Διότι είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά ευρισκόμενος σήμερα μαζί σας στην μητέρα πατρίδα Τουρκία και στην πράσινη Προύσα μας. Εμείς ζούμε στα Βαλκάνια αλλά η καρδιά μας χτυπά με την Τουρκία μας. Προσευχόμαστε ο Αλλάχ να της δίνει δύναμη¨.

……………….

Εφ. Μιλλέτ 7/2/2014