ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ¨ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ¨ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Γερμανία τίμησαν την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

1

Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Γερμανία τίμησαν με ειδικές εκδηλώσεις την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης. Οι σύλλογοι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στις εκδηλώσεις τιμής που έκαναν στις αίθουσες των συλλόγων που έχουν ιδρυθεί σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, συζήτησαν τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1988 και 1990 που έχουν περάσει στην ιστορία της Τουρκικής Μειονότητας Δυικής Θράκης ως Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και υπογράμμισαν την σημασία που έχει στον αγώνα των ημερών μας το πνεύμα της εθνικής αντίστασης.

Εκδηλώσεις τελέστηκαν σε Βόννη, Μέσχεντε, Κέλστερμπαχ, Μόναχο, Στουτγάρδη και Φοχτβάγκεν

Ο Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης-Βόνης και περιθωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης του Χοχστ, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης του Μέσχεντε, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης του Κέλστερμπαχ, ο Σύλλογος Οικογενειών Τούρκων Δυτικής Θράκης της Μπαβιέρα και ο Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης Στουτγάρδης και Περιθωρίου τίμησαν με τελετές στα εντευκτήρια τους την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης. Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης του Φοχτβάγκεν μετείχαν οι διοικούντες του συλλόγου με τις οικογένειες τους μαζί μουσαφίρηδες από την Νυρεμβέργη. Στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Φοχτβάγκεν παραβρέθηκαν ο δήμαρχος του Φοχτβάγκεν Πάτρικ Ρουχ, και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αχίμ Ρέχρερ, Ισμαήλ Ακπινάρ και Μπουρτς Μπασλί.

Στις εκδηλώσεις που μετείχαν οι διοικούντες των συλλόγων μαζί με τις οικογένειες τους, αναφέρθηκε πως την εποχή εκείνη η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ενώθηκε σαν ένα σώμα και αντέδρασε βγαίνοντας στις πλατείες ενάντια στην πολιτική και οικονομική καταπίεση της εποχής εκείνης και ότι το αγωνιστικό πνεύμα που επιδείχτηκε στα έτη 1988 και 1990 αποτελεί ένα φάρο και για το σήμερα.

bayrak

romaΙστοσελίδα της ABTTF 4/2/2014

Σχ : Καλά αν αυτοί στην τελευταία φωτογραφία είναι Τούρκοι, εμείς είμαστε Κινέζοι. Αλλά έτσι είναι αν οι εκάστοτε Έλληνες πρόξενοι στην περιοχή  τους ασχολούνται με δεξιώσεις και οι ¨κόκκινοι¨ παίζουν δίχως αντίπαλο. Και φυσικά δεν είναι θέμα ¨μέσων¨, είναι απλά θέμα κρατικής ιδεολογίας όπως περνά στα μέσα άσκησης της πολιτικής.

Π.χ. η Τουρκία υποστηρίζει τον Χατζηοσμάν διότι κρίνει πως αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της και η Ελλάδα (μέσω ΠΑΣΟΚ) τον υποστηρίζει και τον βγάζει βουλευτή διότι εξυπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα και  ¨φέρνει κουκιά¨.

Σχετικά με την προτελευταία φωτογραφία τι να πει κανείς ; Παράνοια !  Το σήμα του σουλτάνου, σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης αλλά και ελληνική σημαία ! Βάλτε και μια του ΠΚΚ να είστε κομπλέ !

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone