ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Φωνάζουν πολλοί αλλά κανείς δεν ακούει !!!

c69b7f6b3abe10f8eb06ff79f0fa076b_XL

Οι αγρότες συνέχισαν και σήμερα τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν την είσοδο των τρακτέρ στην πλατεία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία της Κομοτηνής το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των αγροτών της Ροδόπης. Στο συλλαλητήριο μετείχαν οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο μητροπολίτης Κομοτηνής (σημ μεταφρ : έτσι λέει το κείμενο) Παντελεήμων, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης Άρης Γιαννακίδης, οι αντιπρόεδροι του DEB Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσείν, η επικεφαλής της παράταξης ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Λαφτσή, άλλοι αγροτικοί σύλλογοι και χιλιάδες αγρότες.

Στην ομιλία που έκανε στα ελληνικά και στα τούρκικα ο Εσάτ Χουσεΐν, ανέφερε πως με τα μέτρα που πήρε τελευταία η κυβέρνηση, έφερε σε δύσκολη θέση τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, πως η φορολογία είναι απαράδεκτη και ότι τα έξοδα έχουν ανέβει πάρα πολύ.

Η ομιλία του Εσάτ Χουσεΐν διακόπηκε συχνά από το σύνθημα ¨δώστε χρήματα στους αγρότες¨.

Επίκεντρο του συλλαλητηρίου ήταν πάλι οι γυναίκες Μια ομάδα γυναικών επιχείρησαν να τραβήξουν την προσοχή βάζοντας πάνω στο βήμα προϊόντα που οι ίδιες είχαν παράγει, όπως καπνό, καλαμπόκι και μελιτζάνες.

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονος. Όντας στην πρώτη σειρά μαζί με γυναίκες της μειονότητας, έγινε το επίκεντρο της προσοχή.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 17/2/2014

 Σχ : Πραγματικά περίσσιο το θράσος του Χατζηοσμάν. Πρώτα ψηφίζει όλα ανεξαιρέτως τα μέτρα της κυβέρνησης και μετά πάει και στην διαμαρτυρία των αγροτών ! Μα για πόσο ανόητους τους έχει τους ανθρώπους ;