ΣΥ ΕΙΠΑΣ…

Ο θεολόγος Ιμπραήμ Σερίφ 24 χρόνια τώρα μας έλεγε ψέματα

1415599_10152141876440675_1739041147_n

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΥΦΤΗΣ

Φτάσαμε στα πρακτικά κατάθεσης που έδωσε ο θεολόγος Ιμπραήμ Σερίφ στις 28/6/1991 στην διάρκεια ανάκρισης για το αδίκημα της ¨διασποράς ψευδών ειδήσεων¨. Ο Σερίφ γυρνά με την ιδιότητα του ¨Εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής¨ και με αυτή του την ιδιότητα απέκτησε και το δικαίωμα να είναι μέλος στην Συμβουλευτική Επιτροπή.

Ο Σερίφ στην κατάθεση του δηλώνει πως δεν έχει σχέση με την ¨εκλογή μουφτή¨ που έγινε με την μέθοδο ¨ανατάσεως χεριών¨, κάτι που όπως λέει το πραγματοποίησε ο τότε βουλευτής Αχμέτ Σαδίκ.

Ο Σερίφ δηλώνει πως στις θρησκευτικές εκδηλώσεις όπου παρίσταται δεν μετέχει με την ιδιότητα του ¨μουφτή¨ αλλά με αυτή του ¨θρησκευτικού λειτουργού¨ και τονίζει πως όταν του απευθύνονται ως μουφτή αυτός δεν αποδέχεται αυτή την ιδιότητα.

Ερωτώμενος σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει και γιατί δεν αντιδρά όταν στον τύπο γίνεται λόγος για ¨εκλεγμένο μουφτή¨, δηλώνει πως ¨Στην Ελλάδα ο τύπος είναι ελεύθερος¨ και παράλληλα πως σέβεται απόλυτα τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Μοιραζόμαστε μαζί σας την κατάθεση στα ελληνικά

 

 

 

 

IMG_1776

Εφ. Μπαρικάτ  5/2/2014

Σχ : Ψυχή της εφημερίδας είναι ο δημοσιογράφος Τσολάκ και ήδη από το πρώτο της φύλλο η εφημερίδα προκάλεσε πάταγο στους τουρκόψυχους της Θράκης, καθώς είναι πραγματικά εντυπωσιακή η διαφορά ανάμεσα σε αυτά που κατέθετε τότε στην αστυνομία ο ψευδομουφτής Κομοτηνής και σε αυτά που πρεσβεύει δεκαετίες τώρα…