ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ…

Έκτακτη εξέλιξη στην έρευνα της 17ης Δεκεμβρίου

290120141509289583165

Ο φάκελος της υπόθεσης 17ης Δεκεμβρίου αφαιρέθηκε από τους εισαγγελείς Τζελάλ Καρά, Μεχμέτ Γιουζγκέτς και Μουσταφά Ερόλ. Στον εν λόγω φάκελο παρέμεινε μόνο ο Εκρέμ Αϊντινέρ.

Ο φάκελος δηλαδή της έρευνας της 17/12 αφαιρέθηκε από τους 3 από τους 4 εισαγγελείς που ασχολούνταν με την υπόθεση. Ο Χαντί Σαλίχογλου που μετατέθηκε από την εισαγγελία του Μπακίρκιοϊ στην αρχιεισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, σε συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους είχε δηλώσει στις 16/1 πως ¨Είναι σαφές το σημείο που έχουμε φτάσει. Θα προβούμε σε ριζικές αλλαγές καθηκόντων¨.

…………………….

Στις 1 Δεκεμβρίου οι εισαγγελείς Τζελάλ καρά και Μεχμέτ Γιουζγκέτς στα πλαίσια έρευνας σχετικά με διαφθορά και ρουσφέτια την οποία ¨έτρεχαν¨ επί 1,5 χρόνο, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση. Στα πλαίσια της επιχείρησης συνελήφθησαν οι γιοί των πρώην υπουργών Μουαμέρ Γκιουλέρ, Ζαφέρ Τσαλαγιάν και Ερντογάν Μπαϊρακτάρ. Μάλιστα οι Μπαρίς Γκιουλέρ και Σαλίχ Κάαν Τσαλαγιάν προφυλακίστηκαν. Στην υπόθεση αργότερα τοποθετήθηκαν και οι εισαγγελείς Μουσταφά Ερόλ και Εκρέμ Αϊντινέρ. Έγινε γνωστό πως οι απομακρυνθέντες εισαγγελείς Τζελάλ Καρά και Μεχμέτ κόντευαν να τελειώσουν το κατηγορητήριο.

……………………

DHA 29/1/2014