ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗΣ ¨ΤΕΞ¨ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανταποδόσεις επισκέψεων από την Τουρκική ένωση Ξάνθης

9139277f75f0cb04c93c4cbca610d35b

 

Επιτροπή 40 ατόμων της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (Τ.Ε.Ξ.) είχε διάφορες συναντήσεις στην Άγκυρα.

Το κομβόι της ΤΕΞ ξεκίνησε από την Ξάνθη στις 18:00 της 24/12/2013 και την Τετάρτη 25/12 έφτασαν στην Άγκυρα. Αρχικά επισκέφτηκαν στις 10:00 στο κτίριο της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων όπου συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Στην συνάντηση αυτή μετείχαν επίσης ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ κύριος Χακάν Τσαβούσογλου και ο Κεμάλ Γιουρτνάτς-πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων. Αργότερα έγινε επίσκεψη στον πρόεδρο του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) Mουσταφά Ντεστιντζί. Η επιτροπή στις 12:30 συνοδεία του βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, επισκέφτηκε τον αντιπρόεδρο του κόμματος ΑΚΡ και βουλευτή Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Σεντόπ. Στις 13:30 η επιτροπή της ΤΕΞ μετείχε σε γεύμα που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας κύριος Μεχμέτ Μουεζίνογλου.Μετά από το γεύμα το κομβόϊ της ΤΕΞ είχε την ευκαιρία νε επισκεφτεί ιστορικά μνημεία της Άγκυρας.

Κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψης, η επιτροπή της ΤΕΞ επισκέφτηκε το μαυσωλείο του Κεμάλ, και εκεί με επίσημη τελετή εμφανίστηκαν στον Τρανό Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την συνοδεία ξεναγού επίσκεψη στο μουσείο. Στις 12 :00 υπήρξαν δραστηριότητες στο Τελεφερίκ και στο Ενυδρείο Θαλάσσιος Κόσμος στο Κετσίορεν. Στις 13:00 δόθηκε γεύμα από τον δήμαρχο του Κετσίορεν-Άγκυρας κύριο Μουσταφά Ακ. Στο γεύμα μετείχε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Άγκυρας κύριος Αχμέτ Σαλίχογλου. Μετά από το γεύμα, στις 16:00 συνοδεία του δικηγόρου Αϊντίν Οζτζάν-προέδρου του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, έγινε επίσκεψη στον πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αργότερα έγινε επίσκεψη και στον πρόεδρο του ΜΗΡ κύριο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

…………………

Κατά τις συναντήσεις που έγιναν η ΤΕΞ ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες της και την νομική διαδικασία και χάρισε σημαντικά δώρα. Η επιτροπή το απόγευμα αποχώρησε από την Άγκυρα και το πρωί της 28 Δεκεμβρίου έφτασε στην Ξάνθη.

Περ.Ρόντοπ Ρουζγκαρί 4/1/2014

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone