ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !

To παρασκήνιο πίσω από τα TIR με τα όπλα

5492ad9866365d06_480x270

Αναφέρεται πως η ΜΙΤ μεταφέρει όπλα στην Συρία μετά από σχετική απόφαση του MGK

Βγήκε είδηση πως οι μεταφορές όπλων από την Τουρκία προς την Συρία που συνεχώς τελευταία είναι στην επικαιρότητα, γίνονται από την ΜΙΤ μετά από απόφαση που πήρε το MGK (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας). Σύμφωνα με την είδηση που ακούγεται, το τίμημα των όπλων αυτών πληρώνεται από τα μυστικά κονδύλια, ενώ από το Ικόνιο προέρχονται κάποιες από τις βόμβες που πέφτουν στην Τουρκία προερχόμενες από την Συρία.

Σύμφωνα με την είδηση που έπεσε σαν βόμβα στην επικαιρότητα το σχετικό παρασκήνιο έχει ως εξής

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΟ MGK

Η μεταφορά όπλων αυτές γίνονται με τον συντονισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά όχι με απόφαση της ΜΙΤ ή του πρωθυπουργού Ερντογάν. Το σχετικά θέμα εξετάσθηκε από όλες τις πλευρές του σε συνεδρίαση του MGK. Το σύνολο δηλαδή αυτής της μεταφοράς όπλων, μεταφοράς που μεταξύ των μονάδων ασφαλείας ονομάζεται ¨γνωστή μεταφορά¨, πραγματοποιείται στην κατεύθυνση απόφασης που λήφθηκε στο ανώτατο επίπεδο.

ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Απόφαση για παροχή όπλων στους αντιπολιτευόμενους της Συρίας δεν λήφθηκε μόνο στην Τουρκία. Χώρες όπως Η Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ και Ιορδανία βοηθάνε τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας. Για παράδειγμα γειτονική χώρα της Συρίας έχτισε ειδικό στρατόπεδο για τους τραυματίες της αντιπολίτευσης και κατασκευάστηκαν και δρόμοι για την σύντομη πρόσβαση σε αυτά. Και η Τουρκία παρέχει νοσηλεία στους τραυματισμένους της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

Θέμα συζήτησης μέχρι σήμερα ήταν ο τρόπος προμήθειας των όπλων που μεταφέρονται στη Συρία. Μεγάλο μέρος των όπλων παράγονται στο Ικόνιο και σε εργαστήρια στην γύρω περιοχή. Η αγορά των όπλων αυτών καλύπτεται από τα μαύρα κονδύλια. Στο σημείο αυτό συμβάλει και η ΜΙΤ με τον προϋπολογισμό της. Αλλά για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση διεθνώς η Τουρκία, οι αγορές αυτές καλύπτονται πολύ περισσότερο από τα μυστικά κονδύλια. Στα πλαίσια αυτά σημαντική ήταν η συμβολή της αγοράς όπλων στην επίτευξη του ποσού-ρεκόρ των πληρωμών που έγιναν τα τελευταία έτη από μυστικά κονδύλια. Μέχρι τον Νοέμβριο οι πληρωμές που έγιναν από μυστικά κονδύλια έφτασαν τα 1,2 δις λίρες. Το νούμερο αυτό την περασμένη χρονιά ήταν 1 δις λίρες. Ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου το ποσό αυτό θα έφτασε στις 1,5 δις λίρες.

………………….

Εφ. Ταράφ 23/1/2014