ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Όχι στην έρευνα για το μέλος της Αλ Κάιντα που κόβει κεφάλια

kafa_kesen_el_kaideciye_sorusturma_yok_h46884

Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας πως ¨είναι εσωτερικό θέμα της Συρίας¨, δεν επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας για το μέλος της Αλ Κάιντα που απαγάγει και αποκεφαλίζει χριστιανούς ιερείς στην Συρία.

ΙΚΟΝΙΟ – Άτομο που συνελήφθη στ Ικόνιο επειδή δεν είχε διαβατήριο αποκαλύφθηκε πως είναι διοικητής μονάδας της Αλ Κάιντα. Για το άτομο αυτό που εντοπίστηκε πως είναι ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ που εικονίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο να κόβει κεφάλι, η εισαγγελία ζήτησε από το ΥΠΕΞ άδεια για την διεξαγωγή έρευνας. Αλλά το υπουργείο απάντησε πως ¨είναι εσωτερικό θέμα της Συρίας¨.

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε στην Τζουμχουριέτ αστυνομικοί που περιπολούσαν στο Ικόνιο, σταμάτησαν τον Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ και επειδή δεν είχε διαβατήριο τον συνέλαβαν. Η διαδικασία που εφαρμόζεται σε πολλούς πρόσφυγες από την Συρία, εφαρμόστηκε και σε αυτόν. Καθορίστηκε η διεύθυνση του και αφέθηκε ελεύθερος. Αλλά ένας εκ των αστυνομικών πρόσεξε πως ο Αμπντουραχμάνοφ ήταν αυτός που φαινόταν σε βίντεο να κόβει κεφάλι ανθρώπων στην Συρία. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και επειδή η διεύθυνση που είχε δώσει ο Αμπντουραχμάνοφ ήταν στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκε σχετικά η αντιτρομοκρατική Κωνσταντινούπολης. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επιχείρηση και του συγκάτοικου του, και βρήκαν δύο χειροβομβίδες, 8 γεμιστήρες, 186 σφαίρες, παλάσκες και μαύρα ράσα που φορούσαν κατά τους αποκεφαλισμούς.

 ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

Ο Αμπντουραχμάνοφ που είχε την κωδική ονομασία Εμπού Μπανάτ κατά την ανάκριση ανέφερε πως εντός της οργάνωσης έχει τον βαθμό του διοικητή, και ότι περιστατικά αποκεφαλισμού σαν αυτά του βίντεο, γίνονται συχνά κατά τις Παρασκευές. Σχετικά με τους ασυρμάτους που βρέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση και πιστεύεται πως προέρχονται από την ΜΙΤ, ο Αμπντουραχμάνοφ δήλωσε πως τους πήρε από ένα άτομο ονόματι Εμπού Τζαφέρ. Πληροφορίες που εμφανίστηκαν στην έρευνα τράβηξαν την προσοχή του ερευνητή Ερκάν Μετίν. Αυτός ήταν που στη ιστοσελίδα του την suryaniler.com, γράφτηκε πως οι μητροπολίτες απήχθησαν από την Αλ Κάιντα. Σε ιστοσελίδα της Ένωσης Καυκάσου, ο Αμπντουραχμάνοφ περιέγραψε το πώς απήγαγαν τους μητροπολίτες και μάλιστα ότι τους σκότωσαν δένοντας πάνω τους βόμβες. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αναφερόταν πως αυτοί που φαίνονταν να αποκεφαλίζονται ήταν χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες, αλλά οι ταυτότητες τους ήταν ακαθόριστες. Η αστυνομία παρά το ότι ο Αμπντουραχμάνοφ ομολόγησε την δολοφονία αυτή, δεν τον ρώτησαν ούτε το πώς τους απήγαγε, ούτε σχετικά με την μοίρα τους. Η εισαγγελία κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ζήτησε άδεια για το περιστατικό του αποκεφαλισμού που έλαβε χώρα στην Συρία. Η εισαγγελία δεν μπορούσε να διεξαγάγει έρευνα για αδικήματα που διέπραξαν ξένοι πολίτες στο εξωτερικό. Αλλά όταν πρόκειται για ¨έγκλημα κατά της ανθρωπότητας¨ θα μπορούσε να διεξαχθεί έρευνα αν δινόταν άδεια από το υπουργείο. Το υπουργείο απαντώντας προς την εισαγγελία στις 26/8/2013 ανέφερε πως δεν επρόκειτο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αλλά για εσωτερικό θέμα της Συρίας.

Το υπουργείο υποστήριξε πως η Τουρκία δεν αποτελεί θύμα σε αυτό το περιστατικό και δεν επέτρεψε την διεξαγωγή έρευνας. Και όμως στον φάκελο της υπόθεσης εμπεριέχεται σημαντική αλληλογραφία του υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί αναφερόταν πως οι μητροπολίτες απήχθησαν από την στρατιωτική ομάδα του Αμπντουραχμάνοφ την Κατιμπετούλ Μουχατζιρούν, που τους μετέφερε αρχικά στο χωριό Αντζούρα στο Χαλέπι και μετά στο χωριό Σερμαντέ της πόλης Ιντλίμπ.

…………….

Εφ. Γιούρτ 4/1/2014

Σχ : Αυτά να τα βλέπουν οι ορθόδοξοι ιεράρχες (εν Ελλάδι και αλλού)  που χαριεντίζονται με τους Τούρκους αξιωματούχους, είτε πρόκειται για πρόξενο, είτε για Τούρκους υπουργούς…. Αν δεν το καταλαβαίνουν να τους το πούμε ακόμη πιο απλά :

Άγιοι πατέρες, η Τουρκία είναι μια χώρα που εξοπλίζει, χρηματοδοτεί, περιθάλπει και ενισχύει παντοδαπώς τους κατσαπλιάδες ισλαμιστές που σφάζουν χριστιανούς στην Συρία. Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους ; Στον Διοκλητιανό θα δίνατε το χέρι σας ; Γιατί πρέπει λοιπόν να το δίνετε στους Τούρκους αξιωματούχους ;  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone