ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !

Ο εισαγγελέας του TIR εγκατέλειψε το Χατάι

tir-in-savcisi-hatay-i-terk-etti_4389_b

Ο εισαγγελέας Σισμάν του οποίου η έρευνα στο φορτηγό που φέρεται να μετέφερε λαθραία όπλα εμποδίστηκε, ζήτησε από την αρμόδια για το Χατάι αντιτρομοκρατική εισαγγελία να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του.

Ο εισαγγελέας Οζτζάν Σισμάν που ερευνούσε την υπόθεση σχετικά με το φορτηγό TΙR το οποίο σταματήθηκε στο Χατάι ενώ μετέφερε λαθραία όπλα και πυρομαχικά και στο οποίο δεν του επετράπη να ερευνήσει, με την δικαιολογία πως μετέφερε ¨υλικά που εμπίπτουν στα κρατικά απόρρητα¨, ζήτησε και η υπόθεση δόθηκε σε άλλον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές ο εισαγγελέας Σισμάν ως αντίδραση στην παρεμπόδιση της έρευνας του ζήτησε η υπόθεση να δοθεί σε άλλον εισαγγελέα. Η αρχιεισαγγελία μετά από αυτό το αίτημα του, έδωσε την υπόθεση σε άλλον εισαγγελέα. Το όνομα του νέου εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση δεν ανακοινώθηκε.

Με βάση το άρθρο 10 του αντιτρομοκρατικού νόμου ο εισαγγελέας Οζτζάν Σισμάν σχημάτισε δικογραφία κατά των κρατικών υπαλλήλων και μελών της ΜΙΤ που παρεμπόδισαν την έρευνα του φορτηγού TIR. Την προηγούμενη μέρα έδωσε αυτή την δικογραφία στον προϊστάμενο εισαγγελέα. Έτσι σύμφωνα με την κατεύθυνση της δικογραφίας άρχισε έρευνα κατά των κρατικών υπαλλήλων που δεν επέτρεψαν την έρευνα στο TIR.

…………………

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Σισμάν ανέφερε στον προϊστάμενο εισαγγελέα πως δεν ήθελε πια να δουλέψει με τους αστυνομικούς που τον έφεραν ενάντιο με τους ΜΙΤατζήδες. Το αίτημα έγινε δεκτό και ο Σισμάν άφησε τα καθήκοντα που είχε στην αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Χατάι. Πλέον οι σχετικές με την τρομοκρατία υποθέσεις στο Χατάι θα τις περαιώνει άλλος εισαγγελέας. Στην σχετική με το φορτηγό TIR δικογραφία ο εισαγγελέας αναφέρει πως ο ίδιος επέμενε να ψαχτεί το φορτηγό, αλλά παρενέβη το υπουργείο Εσωτερικών που ζήτησε να περάσει το φορτηγό δίχως έλεγχο. Αναφέρει πως ο ίδιος επέμενε να ψαχτεί το φορτηγό, αλλά δεν η βούληση του δεν λήφθηκε υπόψη, μετά ενημέρωσε σχετικά τον προϊστάμενο εισαγγελέα, αλλά ούτε από εκεί απέσπασε κάποιο αποτέλεσμα. Ο εισαγγελέας Σισμάν είχε δουλέψει τις υποθέσεις σχετικά με την έκρηξη στο Ρεϊχανλί και την διαβόητη συμμορία των Χαρμούς και Πεπέ Αχμέτ στην οποία υπήρχαν και μέλη της ΜΙΤ. Στο μεταξύ αναφέρεται πως αστυνομικοί που μετείχαν στην μονάδα της αντιτρομοκρατικής που σταμάτησαν το φορτηγό TIR, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους.

Εφ. Ταράφ 5/1/2013