ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…

Απαγορεύσεις για το διαδίκτυο από την πρόταση νόμου

torbadan-internete-yasaklar-cikti_3691_bΣύμφωνα με την πρόταση νόμου του ΑΚΡ που έφτασε στην βουλή, δημοσιεύματα στο διαδικτύου θα μπορούν να απαγορευτούν εντός 4 ωρών

Πρόταση νόμου 70 άρθρων που υποβλήθηκε προχτές στην βουλή από μια ομάδα βουλευτών του ΑΚΡ, επιφέρει σημαντικές ρυθμίσεις σε διάφορα επίπεδα της ζωής. Περιλαμβάνει λογοκρισία για το διαδίκτυο και ρυθμίσεις που θα συζητηθούν πολύ. Έτσι με την λογική της ¨διαφύλαξης της προσωπικής ζωής¨, οι αποφάσεις για την παρεμπόδιση πρόσβασης στις εκάστοτε ιστοσελίδες θα πρέπει να εκτελούνται από τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εντός 4 ωρών. Για την διασφάλιση της εφαρμογής της παρεμπόδισης πρόσβασης θα ιδρυθεί Ένωση Παρόχων Πρόσβασης (ESB). Την παρεμπόδιση πρόσβασης θα μπορεί να την αποφασίζει και μόνος του ο υπουργός Επικοινωνιών ή και ο πρόεδρος της ESB λέγοντας ¨προκύπτει βλάβη από την καθυστέρηση¨.

Με τα 14 άρθρα του νόμου επιδιώκεται μια νέα περίοδος λογοκρισίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

………………

Εφ. Ταράφ 8/1/2013

Σχ : Δεν συνεχίζουμε την μετάφραση των μέτρων που προβλέπει η πρόταση νόμου, διότι ακόμη είναι όλα υποθετικά. Αρκούμαστε να αναφέρουμε πως αυτά που προβλέπει είναι ανατριχιαστικά. Αν ψηφιστεί θα επανέλθουμε.