ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ, ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Δεύτερη συμφορά από τα λάστιχα

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi

Σε δυστύχημα που συνέβη χτες στην πόλη Γιλντίζελι της Σεβάστειας, 9 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο λεωφορείο που γλίστρησε στον παγωμένο δρόμο, εντοπίστηκε πως τα μπροστινά λάστιχα δεν ήταν κατάλληλα για χειμερινές συνθήκες.

Στο δυστύχημα το επιβατικό λεωφορείο λόγω πάγου ανετράπη και κατρακύλησε. Στο τρομερό ατύχημα 9 άτομα σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν. Μετά από την αναφορά για το ατύχημα μεταφέρθηκαν στην περιοχή πολλές ομάδες διασωστών και τραυματιοφορέων. Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εκτάκτων Καταστάσεων εργάστηκαν με άλλους υπαλλήλους για να βγάλουν αυτούς που είχαν μείνει κάτω από το λεωφορείο. Ο Αχμέτ Αγιάζ δήλωσε πως στο λεωφορείο βρισκόταν 42 επιβάτες και ότι καθώς κοιμόταν δεν ξέρει πως συνέβη.

…………….

Έγινε γνωστό πως ασθενοφόρο που ερχόταν, λόγω του πάγου υπήρξε απώλεια ελέγχου και χτύπησε στις μπάρες.

Γνωστοποιήθηκε επίσης πως ο οδηγός του λεωφορείου ο Γιλντιρίμ Αγιάζ που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της ιατρικής σχολής, συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο Μαξούτ Γιας που έχασε τις δύο κόρες του στο δυστύχημα περιγράφει ως εξής : Κοιμόμουν όταν ξαφνικά είδα πως το όχημα χτυπούσε δεξιά και αριστερά. Όλοι άρχισαν να φωνάζουν. Εκείνη τη στιγμή το λεωφορείο ανετράπη. Όταν ανετράπη έπαθα σοκ. Όλοι ήταν ανάμεσα στα καθίσματα. Αργότερα καλέσαμε το 155 και το 112. Κανείς δεν ήρθε. Εάν ερχόταν έγκαιρα όλοι θα έβγαιναν υγιείς. Εμείς περιμέναμε για ώρες. Είχα αρρώστια και πήγαινα για έλεγχο. Στο λεωφορείο ήμασταν εγώ, η σύζυγος μου και δύο μου παιδιά. Έχασα τα παιδιά μου. Και η κατάσταση της συζύγου μου αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή¨.

Η Ελίφ δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην σχολή της

Η Ελίφ Μπιτσκιτζί (23) που ζει στην Σεβάστεια, σήμερα το πρωί πήγε μαζί με τον πατέρα της και έβγαλε εισιτήριο για να επιστρέψει στο Γιόζγκατ όπου σπουδάζει. Την κοπέλα την ξεπροβόδησε έξω από το ΚΤΕΛ η οικογένεια της. Η νέα κοπέλα μπόρεσε να ταξιδέψει μόνο 65 χλμ καθώς έχασε την ζωή της στο δυστύχημα.

Θύμισε την Καισάρεια

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία είχε συγκλονιστεί από το δυστύχημα με το λεωφορείο που ερχόταν από την Καισάρεια όταν 21 άτομα σκοτώθηκαν και 29 τραυματίστηκαν. Για το δυστύχημα ειπώθηκαν πολλά. Αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια είναι πως ο δρόμος ήταν παγωμένος και τα μπροστά λάστιχα του λεωφορείου αντί να είναι ειδικά για τον χειμώνα, ήταν αναγομωμένα.

Εφ. Ταράφ 28/1/2014

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone