¨ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ¨

¨Καθήκον της ΜΙΤ δεν είναι το λαθρεμπόριο όπλων¨

mit-in-gorevi-silah-kacakciligi-degil_2348_b

Ο ηγέτης του CHP ανέφερε πως τα TIR της ΜΙΤ που σταματήθηκαν προχτές στα Άδανα μετέφεραν όπλα και πρόσθεσε πως ¨Ειπώθηκε πως επειδή τα TIR ανήκουν στην ΜΙΤ δεν μπορεί να γίνει έρευνα. Καθήκον της ΜΙΤ δεν είναι το λαθρεμπόριο όπλων¨

Ο ηγέτης του κόμματος CHΡ Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλώντας σχετικά με τα TIR τα οποία σταματήθηκαν στα Άδανα για έλεγχο και λέγεται ότι μετέφεραν όπλα, δήλωσε πως η νομιμότητα του κράτους κατέστη αμφισβητήσιμη. Ο Κιλιτσντάρογλου ρώτησε ¨Από πότε αρχίσατε να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Συρίας ;¨ και πρόσθεσε πως ¨Καθήκον της ΜΙΤ δεν είναι το λαθρεμπόριο όπλων¨.

Ο Κιλιτσντάρογλου επισκέφτηκε το συνδικάτο Türk-İş. Σε δηλώσεις που έκανε μετά από την επίσκεψη, είπε : ¨Μα τι κυβέρνηση είναι αυτή που δεν μπορεί να κρύψει τα TIR που στέλνει στην Συρία. Με νταβούλια και ζουρνάδες στέλνει TIR στην Συρία. Φάνηκε η δουλειά της κυβέρνησης. Εάν σε αυτά τα TIR υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια δεν θα υπήρχε ανάγκη για μυστικότητα. Θα το ανοίγατε και θα εμφανιζόταν η ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν θα υπήρχε καμμία ανάγκη για απόκρυψη και απαγόρευση διενέργειας της έρευνας. Το γεγονός είναι το εξής : Tα TIR αυτά μεταφέρουν όπλα. Δεν ξεγελάνε κανέναν πια. Πλέον κατέστη αμφισβητήσιμη η νομιμότητα ολόκληρης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Από πότε αρχίσατε να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Συρίας ; Ειπώθηκε πως επειδή τα TIR ανήκουν στην ΜΙΤ δεν μπορεί να γίνει έρευνα. Εξ όσων γνωρίζω καθήκον της ΜΙΤ δεν είναι το λαθρεμπόριο όπλων. Βλέποντας τον νόμο της ΜΙΤ αντιλαμβάνεστε πως η ΜΙΤ δεν έχει αρμοδιότητα για επιχειρησιακή δράση. Περισυλλέγει και αξιολογεί πληροφορίες και τις υποβάλλει στον πρωθυπουργό. Η ΜΙΤ εντάχθηκε σε μια παράνομη λειτουργία. Ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό αύριο ; Για ποιο λόγο να τίθεται εν αμφιβόλω η νομιμότητα του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας ; ¨.

………………..

DHA 20/1/2013