ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΕ 7 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Πως βλέπει η Τουρκία το σκέπασμα της γυναίκας σε δημόσιους χώρους ;anket

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε αμερικανικό ινστιτούτο, στο ερώτημα ¨Πρέπει οι γυναίκες να ντύνονται όπως επιλέγουν οι ίδιες ; ¨, το ποσοστό αυτών που απάντησαν ¨ναι¨ στην Τουρκία είναι 52%.

Σύμφωνα με έρευνα με τίτλο ¨Έρευνα Αξιών Μέσης Ανατολής¨ που έκανε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν σε 7 χώρες με πλειοψηφούντα μουσουλμανικό πληθυσμό, στην Τουρκία το 13% των μετεχόντων στην έρευνα απάντησαν πως πρέπει τα κεφάλια των γυναικών να είναι σκεπασμένα αλλά να φαίνονται τα μαλλιά, ενώ το 46% υποστήριξαν πρέπει να ¨σκεπάζονται¨ με τρόπο που να μην φαίνονται τα μαλλιά τους. Το 32% των μετεχόντων ανέφερε πως πρέπει οι γυναίκες να μην έχουν καλυμένο το κεφάλι τους.

Εκτός από την Τουρκία, η έρευνα αφορούσε Τυνησία, Αίγυπτο, Ιράκ, Λίβανο, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία και στο ερώτημα ¨Πως είναι σωστό κατά την άποψη σας να ντύνονται οι γυναίκες σε δημόσιους χώρους ;¨, δόθηκαν έξι επιλογές.

Ανάμεσα στις επιλογές μπούρκα, πετσέ, τσαρσάφ, κάλυμα που δεν επιτρέπει τα μαλλιά να φανούν, κάλυμμα που επιτρέπει τα μαλλιά να φανούν και εντελώς ανοιχτό το κεφάλι, πλέον επιλεγείσα αναδείχτηκε με 44% η τέταρτη επιλογή

Στην ίδια έρευνα υπήρχε το ερώτημα ¨Πρέπει οι γυναίκες να ντύνονται όπως επιλέγουν οι ίδιες ; ¨ Στο ερώτημα αυτό ¨ναι¨ απάντησε στην Τουρκία το 52%.

Οι αντίστοιχες θετικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα ήταν Τυνησία 56%, Λίβανος 49%, Σαουδική Αραβία 47%, Ιράκ 27%, Πακιστάν 22% και Αίγυπτος 14%.

………………….

Haber.sol.org 9/1/2014

Σχ : Στην εικόνα το ερώτημα είναι ¨Πως πρέπει να ντύνεται η γυναίκα στους δημόσιους χώρους¨ ;