ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

H 29η Ιανουαρίου δεν θα ξεχαστεί

9b5a0a3fd69afdefa5535542b438e3b5_XL

Σήμερα είναι 29η Ιανουαρίου, η Γιορτή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. 

Η απόφαση πως εκλεκτοί φορείς της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπως η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και η Τουρκική Ένωση Ξάνθης που περιείχαν στην ονομασία τους την λέξη ¨τουρκική¨ θα έκλειναν, ποτέ δεν έγινε δεκτή από την Τουρκική Μειονότητα . Η λέξη ¨τουρκική¨ που εξέφραζε την εθνική μας ταυτότητα δεν γινόταν να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης για δείξουν την δίκαιη αντίδραση τους, βγήκαν στη σκηνή και κραύγασαν προς τους διοικούντες της χώρας και προς όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Πραγματοποίησαν μια ειρηνική πορεία. Η πορεία αυτή ήταν ο αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Δύο χρόνια αργότερα η επέτειος τούτων, δηλαδή η 29/1/1990, δυστυχώς πέρασε στην ιστορία ως μια μαύρη κηλίδα εις το όνομα της ελληνικής δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ομάδα φανατικών Ελλήνων ενάντιοι στην ανυπεράσπιστη Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και μπροστά στα μάτια των δυνάμεων ασφαλείας πραγμάτωσαν φρικτά, απάνθρωπα και τρομερά επεισόδια. Η ασφάλεια ζωής και περιουσίας καταργήθηκε. Τα άτομα αυτά που στερούνταν ανθρωπιάς, επιτέθηκαν σε μαγαζιά της Τουρκικής μειονότητας, έσπασαν βιτρίνες και τα λεηλάτησαν. Έδειραν ανθρώπους μας με φρικτό τρόπο.

Τα άτομα αυτά που δεν ντράπηκαν για αυτά τα απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά γεγονότα, επανέλαβαν παρόμοια αηδιαστικά γεγονότα στα έτη 1996 και 1997.

Και ενώ τα τελευταία χρόνια η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία αποδίδει όλα τα δικαιώματα στις μειονότητες που φιλοξενεί, μας θλίβει ιδιαίτερα πως η πατρίδα μας η Ελλάδα, τηρεί μια ακριβώς αντίθετη στάση. Η 29η Ιανουαρίου 1988 αποτελεί σημείο καμπής και ορόσημο για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Σήμερα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της ένδοξης πορείας. Σήμερα όμως παρά το ότι πέρασαν 26 χρόνια δεν αποδίδονται όλα τα δικαιώματα μας. Οι σύλλογοι μας ακόμη είναι κλειστοί, η εθνική μας ταυτότητα ακόμη απορρίπτεται και τώρα παρά την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ¨μπαίνει χέρι¨ στις ελευθερίες θρησκείας, συνείδησης και λατρείας της μειονότητας, με τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ που ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή. Οι 29 Ιανουαρίου πέρασαν στην ιστορία. Και τα γεγονότα που πέρασαν στην ιστορία ποτέ δεν ξεχνιούνται. Η λέξη Τούρκος που εκφράζει την τουρκική μας ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί θέμα συζήτησης. Εμείς είμαστε Τούρκοι και θα παραμείνουμε Τούρκοι.

Εμείς ως Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ζητάμε και προσδοκούμε από τους ηγέτες της πατρίδας μας να λάβουν τα δέοντα μέτρα ώστε από τώρα και μετά να μην επαναληφθούν αυτά τα άσχημα γεγονότα.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29/1/2014