ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !

Tιμώρησαν όχι τον νομάρχη αλλά τον τύπο

dilan-alp

Η εισαγγελία αντί να ερευνήσει για τον αστυνομικό που έφερε στο κατώφλι του θανάτου την μαθήτρια λυκείου Ντιλάν Αλπ και τον νομάρχη Χουσεΐν Αβνί Μουτλού που την χαρακτήρισε ¨μέλος παράνομης οργάνωσης¨, τιμώρησε τον τύπο που εστίασε στην αστυνομική βία. Κάθε μια από τις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μπιργκιούν, Μιλλιέτ, Τζουμχουριέτ και Αϊντινλίκ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 λιρών. Και ως αιτιολογία προβλήθηκε πως δημοσιεύοντας το όνομα της Ντιλάν Αλπ την ¨κατέστησαν θύμα¨! Κατά την εκδίκαση δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δημοσιογράφων να καταθέσει και η Ντιλάν Αλπ, ενώ δεν ενημερώθηκαν ούτε καν οι δικηγόροι της.

Η μαθήτρια λυκείου Ντιλάν Αλπ τραυματίστηκε βαριά στις 1/5/2013 από καπνογόνο που εκτόξευσε από κοντά αστυνομικός και μετά από αυτό, παρά τις μηνύσεις που έγιναν κατά του αστυνομικού που τέλεσε την επίθεση, του νομάρχη που ήταν επικεφαλής και του αστυνομικού διευθυντή, δεν σημειώθηκε καμμία πρόοδος.

Και ενώ η μήνυση κατά του νομάρχη Μουτλού έληξε με απόφαση να μην ασκηθεί δίωξη, οι εισαγγελείς δεν καθυστέρησαν στο θέμα της τιμωρίας των δημοσιογράφων που έθεσαν αυτά που υπέστη η Ντιλάν Αλπ.

Υποβλήθηκε μήνυση στις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μπιργκιούν, Μιλλιέτ, Τζουμχουριέτ και Αϊντινλίκ με την κατηγορία πως ¨έκαναν δημοσιεύματα κοινοποιώντας την ταυτότητα του κάτω των 18 ετών θύματος ή προκάλεσαν την αναγνώριση του¨.

Το 2ο Πλημμελειοδικείο Κωνσταντινούπολης κρίνοντας ως υπεύθυνους από κάθε εφημερίδα δύο μέλη της διοίκησης επέβαλε στον καθένα από 10.οοο λίρες πρόστιμο αποζημίωσης.

……………….

Haber.sol.org 14/1/2014

Σχ : Ας θυμηθούμε την στιγμή του τραυματισμού της Ντιλάν.