ΕΝΔΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ

Δελτίο Τύπου-Καταγγελία

139038773724729Στις 19/1/2014 στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, την ώρα που τελείωνε την ομιλία του ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο προεδρεύων της συνέλευσης Μουσταφά Σουλεϊμάν ισχυριζόμενος πως ¨ο πρόεδρος δεν είναι μέλος του συλλόγου και δεν θα μπορέσει να υποβάλλει προτάσεις στην ομιλία του¨, τον διέκοψε και δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Φέτος όπως και στις προηγούμενες χρονιές ο πρόεδρος μας προσεκλήθη στο συνέδριο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φορείς της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος μας θέλησε να χαιρετίσει το συνέδριο, να δώσει το μήνυμα του DEB σχετικά με θέματα που αφορούν την μειονότητα, να ευχηθεί επιτυχίες στο νέο Δ.Σ. που θα εκλεγόταν και να τονίσει την βούληση μας για συνεργασία μαζί τους. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτήν την άσχημη προσβολή του κυρίου Μουσταφά Σουλεϊμάν-προεδρεύοντος του συνεδρίου έναντι του προέδρου μας. Μάλιστα κατά την διάρκεια του συνεδρίου πολλά μέλη ανέφεραν πως επρόκειτο για λάθος κίνηση. Κρίνουμε ως ατυχία το ότι αν και πέρασαν τρεις μέρες από το περιστατικό, ο κ. Σουλεϊμάν δεν εξέφρασε την παραμικρή συγγνώμη ή ανακοίνωση για την προσβολή που έγινε στον πρόεδρο μας, και καταγγέλλουμε ως κόμμα DEB αυτή την άσχημη επίθεση.

Διοικητικό Συμβούλιο κόμματος DEB

 Ιστοσελίδα του DEB 22/1/2014