ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΡΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το χωριό Δρανιά

139004897044158

Το απόγευμα της 17/1 ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ομάδα του επισκέφτηκαν το χωριό Δρανιά

Αρχικά επισκέφτηκε τον χώρο νεολαίας της Δρανιάς και συζήτησε επί μακρόν με τους νέους. Προτεραιότητα στην συζήτηση ήταν η οικονομική κρίση της πατρίδας μας και οι άνθρωποι της μειονότητας που επηρεάστηκαν από αυτήν. Ο πρόεδρος περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να αντιμετωπιστεί η ζημία που υπέστησαν οι αγρότες μας από φυσικές καταστροφές. Επίσης περιέγραψε πως με την ενεργοποίηση του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨ έγινε ένα μεγάλο χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία. Εξέφρασε το αδιέξοδο στο οποίο έφτασε η μειονότητα με την σταδιακή απώλεια όλων των δικαιωμάτων που είχε αποκτήσει με την συνθήκη της Λωζάννης.

Τόνισε πως βλέποντας αυτά που γίνονται σε μια δημοκρατική και δη προεδρεύουσα της Ε.Ε. χώρα, οι άνθρωποι πλέον δεν πιστεύουν ούτε σε δικαιοσύνη, ούτε σε νόμους, ούτε σε συμφωνίες.

Ανέφερε πως δυσκολεύεται να κατανοήσει πως η Ε.Ε. που δεν ξεχνά να θέτει συχνά το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, απέναντι σε μια χώρα μέλος, φέρεται σαν να μη υπάρχει η μειονότητα η οποία μάλιστα στερείται –καίτοι δικαιούται- τα βακούφια, τα σχολεία, τις μουφτείες και τους ιμάμηδες της. Οι σχετικές με την εθνική μας ταυτότητα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι φανερές. Ανέφερε πως είναι πολύ ανησυχητικό πως παρόλα αυτά μια χώρα της Ε.Ε. που δεν διασφαλίζει την ανάρτηση των πινακίδων (σημ μεταφρ : εννοεί τα παράνομα σωματεία) υποβάλλει μόνο μονόπλευρα αιτήματα.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι ομογενείς που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο στα καφενεία.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 18/1/2014