ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

Βραδιά συνάντησης των χορηγών του 15ου Πανηγυριού Δυτικοθρακιωτών

1524946_546061302171127_229800083_n

Το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης βράβευσε τους σπόνσορες του Πανηγυριού Δυτικοθρακιωτών και 9ου Διεθνούς Πρωταθλήματος Αγώνων Πάλης με λάδι, που είχε οργανωθεί πέρσι. Στην τελετή βράβευσης που έγινε στο ξενοδοχείο Kervansaray Thermal, μετείχαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, ο δήμαρχος Προύσας Ρετζέπ Αλτεπέ, ο Οζγκέν Κεσκίν-δήμαρχος του Γιλντιρίμ, ο Δρ. Μουσταφά Εσγκίν-υποψήφιος για το χρίσμα του ΑΚΡ ως υποψήφιος δήμαρχος του Νίλουφερ και πολλοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και προσκεκλημένοι.

1560757_546061232171134_708597253_n

Μιλώντας στα εγκαίνια της εκδήλωσης ο βουλευτής Τσαβούσογλου, δήλωσε πως οι τουρκικές τοπικές αυτοδιοικήσεις μαζί με την κυβέρνηση του ΑΚΡ κατέστησαν τα Βαλκάνια και την περιοχή της δυτικής Θράκης όπου ζούνε ομογενείς και αδελφές κοινότητες, μια περιοχή όπου εύκολα μπορεί να πάει μια επένδυση.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η διασφάλιση περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Δυτική Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης : ¨Η διασφάλιση της ειρήνης σε αυτήν περιοχή όπου έπεσαν και οι πρώτες σπίθες δύο παγκοσμίων πολέμων, είναι πολύ σημαντική για την παγκόσμια ειρήνη. Για την διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας σε αυτή την περιοχή, η Τουρκία έκανε, κάνει και θα κάνει αυτό που της αναλογούσε. Επιθυμώ ιδιαίτερα να αναφέρω τα εξής : ¨ Με επικεφαλής τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) και το ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ, πολλοί ακόμη οργανισμοί και φιλάνθρωπο φορείς ενεπλάκησαν σε επενδύσεις εκατομμυρίων σε αυτές τις περιοχές και δεν αρκέστηκαν σε αυτό, διασφάλισαν το στήσιμο πάλι της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς¨.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως οι 150 χιλ. ομογενείς αποτελούν παρακαταθήκη της ιστορίας και είπε : ¨Η μισή καρδιά των ομογενών μας στην δυτική Θράκη χτυπά εκεί και η άλλη μισή εδώ. Κάθε θλίψη ομογενούς μας εκεί είναι και δική μας θλίψη, κάθε πρόβλημα του είναι και δικό μας πρόβλημα, κάθε χαρά του είναι και δική μας χαρά. Με τις στενοχώριες τους στενοχωριόμαστε και με τις χαρές τους χαιρόμαστε. Μπορεί οι πολίτες μας εκεί ναι βιώνουν μια σειρά από δυσκολίες σε οικονομικό, θρησκευτικό και εθνικό επίπεδο. Εμείς με επιμονή και αποφασιστικότατα θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες και θα ενδυναμώσουμε ξανά τους δεσμούς μας εκεί.

Μετέχοντας στην τελετή ο δήμαρχος Προύσας Ρετζέπ Αλτεπέ, είπε πως η Προύσα είναι μια βαλκανική πόλη. Ο Αλτεπέ δήλωσε : Αισθάνομαι ευτυχία ευρισκόμενος δίπλα σας. Εσείς είστε σημαντικοί για εμάς και πάντα θα βρισκόμαστε δίπλα σας. Ο Δυτικοθρακιώτης άνθρωπος σε εθνικό επίπεδο, είναι ένας πολύτιμος άνθρωπος-αγωνιστής.

Ο Αλτεπέ ανέφερε πως από την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Οσμάνγκαζί μέχρι τώρα έκανε σημαντικές εργασίες είτε αυτές αφορούσαν επισκευές είτε σχετικά με διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δήλωσε : Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη περιοχή να επικρατήσει η γαλήνη. Η ευτυχία των ανθρώπων εκεί με τους οποίους επί αιώνες ζήσαμε την ίδια κουλτούρα, είναι και δική μας ευτυχία¨.

……………..

……………..

Ιστοσελίδα του παραρτήματος Προύσας του BTTDD  7/1/2014