ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΑΚΩΝ ΜΠΙΓΚΑΣ

Ο Σύλλογος Πομάκων Μπίγκας εξέλεξε την νέα του διοίκηση

biga-pomaklar-dernegi-yeni-yonetimini-secti

Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα γάμων του δήμου Μπίγκας μετείχε και ο Ισμαήλ Ισίκ-υποψήφιος με το CHP δήμαρχος Μπίγκας.

Ο Σύλλογος Πομάκων Μπίγκας κατά την Γενική Συνέλευση εξέλεξε την νέα του διοίκηση. Στην συνέλευση που έγινε σε δημοτική αίθουσα μετείχαν μέλη του συλλόγου και καλεσμένοι. Μετά από την ενημέρωση για τις δραστηριότητες του συλλόγου, η νέα διοίκηση που σχηματίστηκε μετά από τις εκλογές αποτελείται από : Τζεμίλ Ουιγκούν, Αντνάν Τατλί, Ιρφάν Τσινάρ, Χαϊρί Τουλνάι, Χαγιατί Σελ, Σελαχαττίν Καγιά και Φαχρεττίν Τσακμάκ. Με την ευχή για διατήρηση και μετάδοση στις επόμενες γενιές του πολιτισμού των Πομάκουν που διαβιούν στην Μπίγκα…

Ο Ιρφάν Τσινάρ που ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του συλλόγου που αποτελείται από 96 μέλη, είπε πως συγκεντρώθηκαν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πομακικών Πολιτιστικών Συλλόγων (PODEF) και δήλωσε : ¨ Ο σύλλογος μας που ιδρύθηκε το 2011 μαζί με τα μέλη του, μετά από πρόσκληση του συμβουλίου της πόλης του Τσανάκκαλε μετείχε σε ταξίδι που έγινε στην Βουλγαρία. Πέτυχε επίσης να μετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες όπως το ανοιξιάτικο τουρνουά. Στις 16 Φεβρουαρίου θα οργανώσουμε μια βραδιά και θα καλέσουμε εκπροσώπους συλλόγων και μέλη της PODEF. Σχεδιάζουμε να εγκαινιάσουμε μαθήματα πομακικής στα γραφεία μας που βρίσκονται μέσα στο Πολιτιστικό Μέγαρο¨.

Στην συνέλευση μετείχε και ο Πομάκος Ισμαήλ Ισίκ-υποψήφιος με το CHP δήμαρχος Μπίγκας, ο οποίος δήλωσε πως ΄εργαζόμενοι μαζί με τους συλλόγους μας θα προωθήσουμε στο μέλλον τον πολιτιστικό μας πλούτο¨.

Pomakajans.com 24/1/2014

Σχ : Αυτά βέβαια συμβαίνουν στην Τουρκία ! Στην Ελλάδα τα σκιάζει όλα η μπότα του Τούρκου πρόξενου και η αδιαφορία (επιεικής ο όρος) της ελληνικής πολιτείας….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone