ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….

Ρωσικά μαχητικά θα χρησιμοποιούν το κυπριακό αεροδρόμιο

Russian-600x400

Ο Ελληνοκυπριακός τομέας επιτρέπει την χρήση του ευρισκόμενου στην Πάφο αεροδρομίου Ανδρέας Παπανδρέου για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο υπουργός Αμύνης της Κύπρου σε δήλωση που έκανε ανέφερε πως ρωσικά μαχητικά θα δύνανται σε ειδικές περιπτώσεις και σε πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας να κάνουν χρήση του αεροδρομίου Ανδρέας Παπανδρέου.

Αλλά αναφέρεται πως στο αεροδρόμιο η Ρωσία δεν θα διαθέτει υλικά και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αποθήκες. Αναφέρεται πως αυτό το θέμα εξετάσθηκε στην συνάντηση που είχαν τον Ιούνιο στην Αγία Πετρούπολη ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στην επίσκεψη που πραγματοποίηση τον Φεβρουάριο του 2012 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε από την ελληνοκυπριακή πλευρά ναυτική και αεροπορική βάση. Σε κοινή άσκηση Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου που έγινε τον Σεπτέμβριο, μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ και της Ελλάδας, χρησιμοποίησαν την αεροπορική βάση Αντρέας Παπαντρέου στην Πάφο.

Kokpit.aero 14/1/2014