ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΤΑΚ-129 ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η ΤΑΙ πάει το ελικόπτερο της το ΑΤΑΚ στο Μπαχρέιν

pakistan atak 2-300x200Η Τουρκική Βιομηχανία Διαστήματος και Αεροπλοΐας (ΤΑΙ) θα εκθέσει το ελικόπτερο T-129 ATAK στην διεθνή αεροπορική έκθεση, που οργανώνεται στις 16-18 Ιανουαρίου στην αεροπορική βάση Σακχίρ του Μπαχρέιν.

Η ΤΑΙ για πρώτη φορά εκθέτει σε μια διεθνή έκθεση εναέριο όχημα της. Το ελικόπτερο Τ-129 που θα έχει την δυνατότητα να πουληθεί στην περιοχή, θα παρουσιαστεί στις χώρες που θα μετάσχουν στην Αεροπορική Έκθεση του Μπαχρέιν. Το ελικόπτερο κατά την διάρκεια της έκθεσης θα κάνει και πτήση επίδειξης.

Το Μπαχρέιν σχεδιάζει να ανανεώσει τα επιθετικά ελικόπτερα AH-1E και T/AH-1P που ολοκληρώνουν στους επόμενους μήνες το προσδόκιμο υπηρεσίας τους. Οι υπεύθυνοι της ΤΑΙ δίνουν μεγάλη σημασία στην έκθεση, καθώς το Μπαχρέιν άρχισε συζητήσεις με διάφορες εταιρίες και η πρώτη εξ αυτών ήταν με την ΤΑΙ.

ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Για τον διαγωνισμό που ετοιμάζεται το Μπαχρέιν, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της ΤΑΙ αναμένεται πως θα είναι η αμερικανική εταιρία Bell. H Βell που είχε κερδίσει τον πρώτο διαγωνισμό στην Τουρκία αλλά είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει λόγω των θεμάτων σχετικά με την εθνικοποίηση, προτείνει στο Μπαχρέιν το ελικόπτερο AH-1Z King Cobra. Ο στόλος των ελικοπτέρων του Μπαχρέιν αποτελείται από 10 τεμάχια AH-1E, 6 τεμάχια AH-1P και 6 τεμάχια TAH-1P

Kokpit.aero 14/1/2014 

Σχ : Το τελευταίο βίντεο του ΑΤΑΚ-129