ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ : Η ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΜΠΟΣΚΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ !

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έδωσε την έγκριση για το Ρομπόσκι από το σπίτι του !

page_genelkurmay-baskani-necdet-ozel-roboskiye-onayi-konutundan-vermis_511477636

Εισαγγελία : Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου εξετάζοντας τους χάρτες από το σπίτι του, έδωσε την έγκριση για το Ρομπόσκι από το σπίτι του.

Σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση στο χωριό Ρομπόσκι της επαρχίας Ουλούντερε-νομός Σιρνάκ κατά την οποία 34 πολίτες είχαν χάσει την ζωή τους από βομβαρδισμό από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα, έγινε γνωστό πως σχετικά με την επιχείρηση αυτή δόθηκαν από πριν οι σχετικές πληροφορίες στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Νεντζντέτ Οζέλ, ο οποίος εξετάζοντας τους χάρτες από το σπίτι του έδωσε την έγκριση για την επιχείρηση.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της στρατιωτικής εισαγγελίας του Γενικού Επιτελείου σχετικά με τον θάνατο από αεροπορική επίθεση 34 πολιτών στο Ρομπόσκι.

Αποφασίστηκε να μην ασκηθεί δίωξη κατά των στρατιωτικών Ιλχάν Μπολούκ, Γιλντιρίμ Γκιουβέντς, Αϊγκούν Εκέρ, Χαλίλ Ερκέκ και Αλή Ριζά Κουγού που αναφέρονταν ως ύποπτοι.

Το κείμενο της σχετικής απόφασης αποκαλύπτει πως στο στάδιο της προετοιμασίας της επιχείρησης βομβαρδισμού της 28/12/2011, ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νεντζντέτ Οζέλ, έδωσε την έγκριση για την επιχείρηση από το σπίτι του.

……………….

Τ24.com.tr 7/1/2014

Σχ : Οπότε τι να κάνει και ο έρμος ο στρατιωτικός εισαγγελέας ; Ποιόν να κατηγορήσει ; Τον Αρχηγό ;…