ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΧΑΣΑΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ

Ποιήματα του ποιητή Δρ. Αχμέτ Χασάν ακούστηκαν και περιγράφηκαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

uni hasan tanitim (1)

Ποιήματα του διεθνώς βραβευμένου Δυτικοθρακιώτη ποιητή Δρ. Αχμέτ Χασάν που με το γράψιμο και την ερμηνεία τους προσθέτει ομορφιά και πλούτο στην λογοτεχνία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και σχεδόν πρωτοστατεί σε αυτήν, περιγράφηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ προβλήθηκαν και ακούστηκαν παραδείγματα πολυπολιτισμού.

Η εκδήλωση του Συλλόγου Φοιτητών με τίτλο ¨Θρακική Κοινωνία, Οικονομία, Ιστορία και Πολιτισμός στον 20ο και στις αρχές του 21ου αιώνα¨ διήρκεσε 2 μέρες.

Στην τελευταία συνεδρία της τελευταίας μέρας ο καθηγητής Σαλακίδης Γεώργιος έκανε μια παρουσίαση με τίτλο ¨Τουρκική λογοτεχνία και Δυτική Θράκη¨. Ο Σαλακίδης αναφέρθηκε στα ποιήματα του ποιητή Δρ. Χασάν Αχμέτ και στα έργα που έχει προσφέρει στην τουρκική λογοτεχνία Δυτικής Θράκης και ανέγνωσε κάποια από αυτά. Στην συνεδρία αυτή μετείχαν ο πρώην βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά, ο ποιητής Δρ. Χασάν Αχμέτ, η σύζυγος του και η κόρη του.

Μετά από την συνεδρία, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό που παρακολούθησαν την συνεδρία και ομιλητές συνεχάρησαν τον ποιητή Δρ. Χασάν Αχμέτ για αυτές του τις ωραίες εργασίες.

uni hasan on sira uni aydin hoca uni mucahit

Εφ. Μπιρλίκ 18/1/2014

Σχ : Να δούμε ΠΟΤΕ επιτέλους το Δημοκρίτειο θα κάνει μια αντίστοιχη εκδήλωση για την λογοτεχνία των Πομάκων.. Μια έρευνα για την γλώσσα τους, για τα τραγούδια τους, για τον πολιτισμό τους. Τι να λέμε,,, Εδώ τους είχε προτείνει ο ΜΕΓΑΣ  Εμφιετζόγλου να τους χρηματοδοτήσει έδρα Πομακικής γλώσσας και αυτοί απέρριψαν την πρόταση !