ΤΗΝ ΤΥΦΛΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ !

H αντρική βία την τύφλωσε !

6266eb79d20950a25db14d1cbadc517d

Η Σεγκιούλ Σεζέρ που 6 χρόνια πριν παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, τυφλώθηκε από τον άσχημο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον άντρα της . Και ενώ η 29χρονη και μητέρα ενός παιδιού Σεγκιούλ Σεζέρ τέθηκε υπό προστασία, αποκαλύφθηκε πως μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμμία δίωξη κατά του συζύγου της Ραμαζάν Μποζατζίογλου, που την έδειρε τόσο σκληρά.

Η απεριόριστη αντρική βία στην Τουρκία, αυτή τη φορά στέρησε την όραση από μια γυναίκα. Θύμα αυτή τη φορά υπήρξε η Σεγκιούλ Σεζέρ-κάτοικος του Έρεγλι-νομού Ζόγκουλντακ και μητέρα ενός παιδιού. Αποκαλύφθηκε πως η Σεζέρ στις 8/9/2013 εδάρη άσχημα και τυφλώθηκε από τον σύζυγο της Ραμαζάν Μποζατζίογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANF στην ιατρική αναφορά του Ιατρικού Κέντρου Μπουλέντ Ετσεβίτ, η Σεζέρ μιλώντας για την φρίκη της βίας είπε : ¨ Επί 6 χρόνια συνεχώς ο σύζυγος μου με έδερνε με ξύλα και με μπουνιές. Με έκαψε με καυτό νερό και με υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή¨. Η Σεζέρ σχετικά με το χτύπημα που την τύφλωσε είπε πως ¨Ο σύζυγος μου με χτύπησε στο πρόσωπο με σιδερένιο σωλήνα και έριξε πάνω μου καυτό νερό¨, φανερώνοντας έτσι σε τι διαστάσεις έχει φτάσει η βία σε βάρος των γυναικών¨.

ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΔΑΡΗ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΕ

……………

Η Σεγκιούλ που καθημερινά δερνόταν και από τον σύζυγο της και από την πεθερά της και δεχόταν βασανιστήρια. Της έριξαν από πάνω μέχρι κάτω καυτό νερό, την έδειραν με ξύλα και μπουνιές και υποχρεώθηκε από τον σύζυγο της σε σεξουαλική επαφή.

Μη περιορίζοντας την βία μόνο στην ίδια, ο άντρας της στράφηκε και κατά του εξαετούς κοριτσιού τους. Η Σεγκιούλ πολλές φορές σκέφτηκε να αυτοκτονήσει , αλλά μετάνιωνε σκεπτόμενη το παιδί της. Εντέλει από αυτά τα βασανιστήρια άρχισε να είναι μια τραυματική γυναίκα. Η Σεγκιούλ που πριν από το γάμο ήταν μια κοπέλα γεμάτη ευτυχία, πλέον έγινε μια που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, έβλεπε εφιάλτες, κλεινόταν μέσα της, μετατρεπόμενη σε μια θλιμμένη παρουσία.

ΤΗΝ ΤΥΦΛΩΣΕ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΣΩΛΗΝΑ

Το τελευταίο χτύπημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στις 8/9/2013 η Σεγκιούλ γύρω στις 24:00 την νύχτα χτυπήθηκε από τον σύζυγο της με σιδερένιο σωλήνα στο πρόσωπο και μετά της έριξε καυτό νερό πάνω της.

……………………

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΕΙΡΕ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !

Η Σεγκιούλ μετά από αυτή την βία επέστρεψε στην οικογένεια της προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα τραύματα της. Ετέθη υπό κρατική προστασία, αλλά η μήνυση που έκανε κατά του άντρα της δεν ωφέλησε σε τίποτε.

Το δικαστήριο πάλι προστάτεψε τον άντρα. Ο Ραμαζάν Μποζατζίογλου που χτύπησε και τύφλωσε την σύζυγο του, θρασύτατα γυρνά ελεύθερος.

…………………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6/12/2013