ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρόξενος Θεσσαλονίκης έφερε σε επαφή γιατρούς της Αδριανούπολης και της Θεσσαλονίκης

tugrul hastane 1

Ευρύς ήταν ο αντίκτυπος αυτής σημαντικής συνάντησης που έγινε στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα από 10 έως 13 Δεκεμβρίου 2013, με στόχο την συμβολή στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Σημαντικές εφημερίδες και αρθρογράφοι της Ελλάδας κατέγραψαν πως ο πρόξενος Τογρούλ Μπιλτεκίν από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα συνέβαλε σημαντικά στην περιοχή.

Με συνδιοργάνωση από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης και το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, επιτροπή αποτελούμενη από τους Εμράχ Ερτέν-Διευθυντή Νομαρχιακής Διεύθυνσης Υγείας Αδριανούπολης, χειρούργο Δρ. Ιλχάν Ατσικγκιόζ-Γ.Γ. της Ένωσης Δημόσιων Νοσοκομείων Αδριανούπολης, Δρ. Ογούζ Οκσουζλέρ- Πρόεδρο Διοικητικών Υπηρεσιών της Ένωσης Δημόσιων Νοσοκομείων Αδριανούπολης και από τον κ. Ομέρ Τασκίν πρόεδρο Οικονομικών Υπηρεσιών της Ένωσης Δημόσιων Νοσοκομείων Αδριανούπολης, επισκέφτηκε στο διάστημα από 10 έως 13 Δεκεμβρίου 2013 την Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα αυτή στις 11 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε και είχε συναντήσεις στην Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης Euromedica, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Αρωγή- Euromedica, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και στην κλινική του Αγίου Λουκά.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Les Lazaristes, οι γιατροί από την Αδριανούπολη περιέγραψαν πως οι επαφές που έγιναν στην Θεσσαλονίκη έγιναν για τον αμοιβαίο εντοπισμό των ισχυρών και αδύνατων σημείων των νοσοκομείων των δύο χωρών και για να διερευνηθούν οι δυνατότητες καλύτερων παροχών υγείας στον κόσμο.

Ενημέρωσαν τα μέλη του τύπου σχετικά με τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας της Αδριανούπολης και ανέφεραν πως δύο από τα νοσοκομεία της σε ένα έτος θα μεταφερθούν σε νέες εγκαταστάσεις και τα υπόλοιπα σε τρία χρόνια. Ανέφεραν πως η ποιότητα των παροχών υγείας στην Τουρκία είναι υψηλή, ότι σε σύγκριση με την Ελλάδα είναι τρεις φορές πιο φτηνή και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Πρόξενος Μπιλτεκίν : Προσδοκώ πως κατά τα επόμενα τρία χρόνια οι τουρίστες από την Τουρκία που θα επισκεφτούν την Βόρεια Ελλάδα, θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο

Ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν μιλώντας στην συνέντευξη τύπου που έγινε στην Θεσσαλονίκη ανέφερε πως στόχος των επαφών στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν να ελκύσουν αρρώστους προς της Αδριανούπολη, πως η υγεία είναι κάτι που πρέπει να προσεγγίζεται από ουμανιστική σκοπιά και πως την τελευταία περίοδο αυξάνεται σημαντικά ο αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται αμοιβαία τις χώρες. Εξέφρασε την προσδοκία του πως κατά τα επόμενα τρία χρόνια οι τουρίστες από την Τουρκία που θα επισκεφτούν την Βόρεια Ελλάδα, θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο, και για αυτό τον λόγο ο στόχος ήταν να διερευνηθούν αμοιβαία οι υπηρεσίες υγείας και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων που θα μπορούν να προσφερθούν στους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και το αντίστροφο.

Οι Αδριανουπολίτες γιατροί είπαν πως η επίσκεψη αυτή συνιστά ένα πρώτο βήμα και κάλεσαν την ελληνικά πλευρά για μια παρόμοια επίσκεψη στην Αδριανούπολη.

Εφ. Μπιρλίκ 16/12/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone