ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ρωσική απόβαση αμυντικών επενδύσεων στην Ελλάδα

rusya yunanistan harita

Άρχισε ρωσική επενδυτική απόβαση στην Ελλάδα. Ρωσική επιτροπή φτάνει στην Ελλάδα το Σάββατο. Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοργκού και μαζί με μεγάλη ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών θα κάνουν ¨απόβαση¨ στην Αθήνα.

Αναφέρεται πως η ρωσική επιτροπή στην Αθήνα, θα εξετάσει κατά προτεραιότητα θέματα αμυντικής βιομηχανίας, ενώ θα υπογραφούν και συμφωνίες στα πλαίσια της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συνεργασίας.

Για τις προετοιμασίες αυτής της σημαντικής επίσκεψης βρίσκονται ήδη στην Αθήνα ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αλεξάντερ Φόμιν, και ο Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Ισαάκιν.

…………………

Μετά από τις εργασίες της πρώτης ημέρας θα υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στους υπουργούς Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σεργκεί Σοργκού. Η συμφωνία αφορά υποστήριξη για τα ZUBR και τα S-300PMU1, το καθεστώς διέλευσης και παραμονής ρωσικών αεροσκαφών και πλοίων στην Ελλάδα, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, προγράμματα BMP-3ΗΕ, ενώ θα συζητηθούν και οπλικά συστήματα όπως Kornet-E, και των 419 TOMA BMP-3.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της συμφωνίας είναι πως όλα αυτά η Ρωσία τα προσφέρει με πίστωση 100% από την ίδια με έναν πολύ μικρό τόκο και με διευκόλυνση στις δόσεις αποπληρωμής που φτάνουν ως τα 20 έτη.

Εφ. Μπιρλίκ 29/11/2013