ΔΗΜ.ΑΡ. Η….ΡΗΜΑΔ ;

Ο ηγέτης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κουβέλης ανακοίνωσε γιατί ο Σαμαράς ψήφισε τον νόμο για τους ιμάμηδες !

43e9ac92f41ea3851cd5bce6f8ef174b_XL

 

¨Μου υποσχέθηκαν πως δεν θα περνούσε από την βουλή ο νόμος για τους ιμάμηδες. Μια μέρα μετά ο πρωθυπουργός Σαμαράς μου τηλεφώνησε και μου είπε ¨Κύριε Κουβέλη αλλάξαμε γνώμη, μαζί με το ΠΑΣΟΚ φέρνουμε στην βουλή τον νόμο για τους ιμάμηδες¨.

Στο δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ. αποφασίστηκε να μην υπάρξει εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης στο συνέδριο ο Κουβέλης ανακοίνωσε γιατί ο Σαμαράς ψήφισε τον νόμο για τους ιμάμηδες.

Σχετικά με το θέμα ο πρώην βουλευτής και νυν σύνεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ, μας έκανε την παρακάτω δήλωση :

Η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα συνεργαστεί προεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ !

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ. Στο συνέδριο μετείχαμε από την Κομοτηνή ως σύνεδροι, ο Δάμων Δαμιανός, εγώ ο Ιλχάν Αχμέτ, ο Σολταρίδης και η Λεώνη.

…………….

Ο πρόεδρος στην ομιλία του εξήγησε στους 1500 συνέδρους τους λόγους της αποχώρησης από την κυβέρνηση. Οι λόγοι της αποχώρησης ήταν πολύ ενδιαφέροντες. Περιέγραψε πως οι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν τον στήριξαν, θελαν μόνο να ιδρύσουν κυβέρνηση, και είπε πως ήταν φασίστες και ρατσιστές. Και έδωσε κάποια παραδείγματα. Είπε : ¨Ο Ρουπακιώτης κατέβασε έναν νόμο κατά του ρατσισμού. Αλλά αυτός ο νόμος εμποδίστηκε για να μην μετακινηθούνε ψήφοι προς την Χρυσή Αυγή. Για το κλείσιμο του καναλιού δεν μας συμβουλεύτηκε. Την ώρα που εμείς αγωνιζόμασταν για να μην μειωθούν τα εργατικά δικαιώματα του κόσμου, οι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν άκουγαν την ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά το Δ.Ν.Τ¨.

Μου είχαν υποσχεθεί πως δεν θα περνούσε ο νόμος για τους ιμάμηδες

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του περιστατικού με τον νόμο για τους ιμάμηδες. Μάλιστα για πρώτη φορά το ανακοίνωνε αυτό.

¨Πριν να έρθει στην βουλή αυτός ο νόμος συναντηθήκαμε Κουβέλης Σαμαράς και Βενιζέλος. Είπαμε πως εμείς δεν δεχόμασταν τον νόμο. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο Βενιζέλος είπαν τότε πως ¨τον αποσύρουμε¨. Μου υποσχέθηκαν πως ο νόμος για τους ιμάμηδες δεν θα περνούσε από την βουλή. Μια μέρα μετά ο πρωθυπουργός Σαμαράς μου τηλεφώνησε και μου είπε ¨Κύριε Κουβέλη αλλάξαμε γνώμη, μαζί με το ΠΑΣΟΚ φέρνουμε στην βουλή τον νόμο για τους ιμάμηδες¨ , Και όταν τους ρώτησα για ποιο λόγο αλλάξατε γνώμη μου είπαν πως ¨Όπως εσύ στο θέμα των εργατικών δικαιωμάτων είσαι ευαίσθητος και έχεις κόκκινη γραμμή, έτσι και σε εμάς οι εθνικοί λόγοι αποτελούν κόκκινη γραμμή¨. Και πρόσθεσε πως αυτό δείχνει την σκοπιά της κυβέρνησης για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

……………

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/12/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone