ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…..

Απάντηση από την εισαγγελία στην συγκατοίκηση κοριτσιού-αγοριού

22681758

Μετά από τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός Ερντογάν, οι Γκαμζέ Σελτσούκ και Αλή Χαϊντάρ Τεμέλ πήγαν στην εισαγγελία και κατήγγειλαν τους εαυτούς τους λέγοντας ¨Και εμείς μένουμε κορίτσι-αγόρι στο ίδιο σπίτι¨. Η απάντηση που ήρθε αναφέρει πως ¨Δεν υπάρχει χώρος για άσκηση δίωξης¨.

Τον περασμένο μετά από τις δηλώσεις του Ερντογάν που είχε θέσει στην επικαιρότητα το θέμα της συμβίωσης φοιτητών και φοιτητριών στο ίδιο σπίτι, η φοιτήτρια Φιλοσοφικής του πανεπιστημίου Σμύρνης Γκαμζέ Σελτσούκ και ο Αλή Χαϊντάρ Τεμέλ φοιτητής ιατρικής στο ίδιο πανεπιστήμιο, είχαν μεταβεί στις 12 Νοεμβρίου στα δικαστήρια Σμύρνης. Εκεί οι δύο φοιτητές υπέβαλλαν αίτημα στο οποίο ανέφεραν ¨Ως δύο νέοι φοιτητές που κατοικούμε στο ίδιο σπίτι, ενάντια στις δηλώσεις της πολιτικής εξουσίας και των δημόσιων λειτουργών που χαρακτηρίζουν την συμβίωση κοριτσιού και αγοριού έγκλημα, καταγγέλλουμε τους εαυτούς μας ως πράξαντες αυτό το –αν υπάρχει- έγκλημα¨. Η δικηγόρος των φοιτητών η Οζλέμ Ονγκιορού είχε δηλώσει πως ¨Και εγώ ενδιαφέρομαι για το νομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτήν την καταγγελία. Και εμείς ως νομικοί θα διαφωτισθούμε¨.

Η εισαγγελέας Οζλέμ Εγρίντερέ εξετάζοντας την αίτηση των δύο φοιτητών, ανέφερε πως η συμβίωση αγοριού-κοριτσιού σύμφωνα με το σύνταγμα και τον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα δεν συνιστά αδίκημα και ότι ¨Δεν υπάρχει χώρος για άσκηση δίωξης¨.

……………..

Εφ. Ραντικάλ 30/12/2013