ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στην 84η θέση η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπουsin2Στην αναφορά για την ελευθερία τύπου που ετοίμασε η οργάνωση ¨Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα¨που έχει έδρα το Παρίσι, η Ελλάδα μεταξύ των 179 χωρών βρίσκεται στην 84η θέση.

Φέτος στην πρώτη θέση της ελευθερίας τύπου βρίσκονται Φινλανδία, Ολλανδία αι Νορβηγία, ενώ στις τελευταίες τρεις θέσεις βρίσκονται Τουρκμενιστάν, Βόρεια Κορέα και Ερυθραία

Στην αναφορά φαίνεται πως 11 χώρες της Ε.Ε. υποχώρησαν μέχρι και την 80η θέση και σχολιάζεται πως αυτό είναι κάτι το ανησυχητικό για την Ε.Ε. Σύμφωνα με την αναφορά η Ελλάδα βρίσκεται στην 84η θέση και η Βουλγαρία στην 87η.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης ¨Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα¨ αναφέρεται πως κατά το 2013 71 δημοσιογράφοι πέθαναν κατά την άσκηση του καθήκοντος τους. Υπενθυμίζεται πως 87 δημοσιογράφοι απήχθησαν και 178 βρίσκονται φυλακισμένοι.

 Εφ.Γκιουντέμ 18/12/2013

Σχ : Διαβάζοντας το κείμενο της Γκιουντέμ και βλέποντας πως δεν κάνει καμμία σύγκριση με την ¨μητέρα πατρίδα¨ κατάλαβαμε τι παίζει…

1Ψάχνοντας να δούμε τι λέει η αναφορά για την Τουρκία βρήκαμε το παραπάνω κείμενο σε τουρκική εφημερίδα  που λέει : 

Κατά την περσινή  ταξινόμηση η Τουρκία βρισκόταν στην 148η θέση. Στο τμήμα σχετικά με την Τουρκία αναφέρεται πως ¨Η Τουρκία βρίσκεται σε μια θέση που δεν ταιριάζει με το περιφερειακό μοντέλο στο οποίο στοχεύει¨. Σχολιάζεται επίσης πως η Τουρκία από το 2005 και μετά συνεχώς οπισθοχωρεί. . Στην αναφορά καταγράφεται επίσης πως η Τουρία μέσα σε 9 χρόνια από την 98η θέση έπεσε στην 154η (φέτος….). Αυτά.